Лайм

Грибна солянка з капустою: простий рецепт смачного салату на зиму

Рецепт доволі простий і не забере у вас багато часу

До настання холодів господині активно поповнюють запаси консервації на зиму. І якщо на вашій полиці вже в достатній кількості є заготовки з баклажанів або салати з огірків, пропонуємо розглянути ще один чудовий варіант - грибну солянку з капустою.

Цей вид закуски являє собою звичайний салат, який можна зберігати в льосі та відкривати до столу в холодні сезони, коли свіжі овочі знайти вже не так просто. Рецепт грибної солянки доволі простий і не забере у вас багато часу, при цьому свої сезонні запаси ви поповните відмінною закускою до страв з м'яса та картоплі.

Для приготування цього салату на зиму нам знадобляться прості інгредієнти, а саме гриби (600 г), капуста білокачанна (600 г), морква (100 г), цибуля ріпчаста (100 г), перець болгарський (100 г), соняшникова олія (200 г), помідори (500 г), лавровий лист (3 шт), сіль (за смаком), петрушка (за смаком).

Для приготування грибної солянки з капустою плануйте трохи більше години. За цей час варто дотримуватися наступних кроків:

Крок 1: Шаткуємо капусту і складаємо до будь-якої зручної каструлі для подальшого приготування. У неї ж невеликими шматочками нарізаємо солодкий перець. До речі, колір перцю не має ніякого значення і може вплинути хіба що на зовнішній вигляд вашого салату в банку. Якщо це принципово важливо, обирайте інгредієнти різних кольорів.

Крок 2: До тієї ж посудину додаємо нарізану невеликими кубиками моркву, подрібнену цибулю та помідори. Все це залишаємо тушкуватися на невеликому вогні 30-40 хвилин. Попередньо додамо до салату соняшникову олію.

Крок 3: Поки тушкуються овочі, підготуємо для нашої закуски гриби. Для цього проваримо їх у солоній воді та наріжемо скибочками. Почекаємо необхідну кількість часу овочів і додамо до них гриби, лавровий лист, сіль та перець. Після цього наш салат на зиму варто тушкувати ще 30 хвилин.

От і все. Як ви можете переконатися, солянка дуже проста в приготуванні. Далі, почекавши потрібну кількість часу, просто розкладемо салат по стерильним банкам і закатаємо ключем. Зберігати вашу закуску варто в прохолодному темному місці.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

У них чудове почуття стилю: які знаки Зодіаку вміють красиво одягатися

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які красиво одягаються і завжди мають стильний вигляд - Терези, Леви, Близнюки, Тельці

Як приготувати "ліниву" паску на Великдень-2024: швидкий рецепт, який вийде у всіх

Як у домашніх умовах приготувати швидку паску з бездріжджового тіста, щоб урізноманітнити святкове меню своєї родини на Великдень 

Натуральне добриво з дріжджів: як їх розводити і використовувати на городі

Розчином дріжджів у квітні і травні можна підгодувати цибулю, часник, редис та інші рослини - як його приготувати, в чому користь