До настання холодів господині активно поповнюють запаси консервації на зиму. І якщо на вашій полиці вже в достатній кількості є заготовки з баклажанів або салати з огірків, пропонуємо розглянути ще один чудовий варіант - грибну солянку з капустою.
Цей вид закуски являє собою звичайний салат, який можна зберігати в льосі та відкривати до столу в холодні сезони, коли свіжі овочі знайти вже не так просто. Рецепт грибної солянки доволі простий і не забере у вас багато часу, при цьому свої сезонні запаси ви поповните відмінною закускою до страв з м'яса та картоплі.
Для приготування цього салату на зиму нам знадобляться прості інгредієнти, а саме гриби (600 г), капуста білокачанна (600 г), морква (100 г), цибуля ріпчаста (100 г), перець болгарський (100 г), соняшникова олія (200 г), помідори (500 г), лавровий лист (3 шт), сіль (за смаком), петрушка (за смаком).
Для приготування грибної солянки з капустою плануйте трохи більше години. За цей час варто дотримуватися наступних кроків:
Крок 1: Шаткуємо капусту і складаємо до будь-якої зручної каструлі для подальшого приготування. У неї ж невеликими шматочками нарізаємо солодкий перець. До речі, колір перцю не має ніякого значення і може вплинути хіба що на зовнішній вигляд вашого салату в банку. Якщо це принципово важливо, обирайте інгредієнти різних кольорів.
Крок 2: До тієї ж посудину додаємо нарізану невеликими кубиками моркву, подрібнену цибулю та помідори. Все це залишаємо тушкуватися на невеликому вогні 30-40 хвилин. Попередньо додамо до салату соняшникову олію.
Крок 3: Поки тушкуються овочі, підготуємо для нашої закуски гриби. Для цього проваримо їх у солоній воді та наріжемо скибочками. Почекаємо необхідну кількість часу овочів і додамо до них гриби, лавровий лист, сіль та перець. Після цього наш салат на зиму варто тушкувати ще 30 хвилин.
От і все. Як ви можете переконатися, солянка дуже проста в приготуванні. Далі, почекавши потрібну кількість часу, просто розкладемо салат по стерильним банкам і закатаємо ключем. Зберігати вашу закуску варто в прохолодному темному місці.
- Читайте також на The Lime покроковий рецепт малосольних огірків, який дозволить вам зробити їх пружними та хрусткими.
-
Або ж перевірений часом рецепт торта з кабачків з помідорами та сиром. Смачне вітамінне блюдо не тільки прикрасить будь-який святковий стіл, а й стане відмінною заміною важким м'ясним приготуванням.
Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.