Лайм

5 свіжих ідей легкого і корисного сніданку без вівсянки і млинців

Що варто їсти вранці, щоб підтримувати себе в тонусі

Сніданок - найважливіший прийом їжі за весь день. Багато хто знає про це, але не зовсім розуміє, як саме потрібно снідати, щоб добре себе почувати, зберігати форму і при цьому не ходити голодним. Про це ми вам і розповімо.

Отже, для початку потрібно нагадати важливе правило: вранці організму необхідні вуглеводи, щоб накопичити енергію на весь день. Якими вони повинні бути? Звичайно, максимально корисними!

Ідеальним варіантом простого сніданку будуть бутерброди з зерновим хлібом. В якості начинки можна використовувати м'який і твердий сири, нежирне м'ясо, будь-які овочі. Якщо хочеться чогось солодкого, можна зробити тости з маслом, медом, фруктами.

Варіант номер два: мюслі, гранола і пластівці. Вони існують абсолютно різні, тому кожен зможе вибрати варіант на свій смак. Заправити такий сніданок можна молоком, кефіром або соком.

Ще один хороший спосіб зарядитися енергією - каші. Кращі крупи для ранкового прийому їжі - гречана, пшенична, кус-кус, рис. Їх можна їсти як в звичному солоному вигляді, з овочами або м'ясом, так і перетворити в десерт. Для цього потрібно просто додати в тарілку молоко, трохи ванілі і будь-які фрукти і горіхи.

Четверта ідея корисного сніданку - побільше протеїну. Цей варіант ідеально підійде для тих, хто займається спортом. Можна як випити спеціальний протеїновий шейк (вони продаються у відділах спортивного харчування), так і замінити його звичайними продуктами. Наприклад, велика кількість білка міститься в курячому філе, яловичині, сирі, кисломолочних продуктах і рибі.

Ну а якщо дуже хочеться з'їсти вранці щось не зовсім корисне, але дуже смачне - сміливо приступайте до поїдання тістечок та інших солодощів зі свіжими фруктами. Вони містять багато цукру, тому швидко заряджають організм енергією. Правда, важливо пам'ятати, що після таких вуглеводів голод повернеться досить швидко. І зловживати ними не варто.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як спекти італійську паску: рецепт запашного панетоне з цедрою і сухофруктами

Як у домашніх умовах зробити італійську паску панетоне на заквасці, з сухофруктами, щоб побалувати близьких на католицький Великдень  

Подарунок для тещі: астрологи назвали найкращих зятів по знаку Зодіаку

Астрологи назвали найкращих зятів за гороскопом - у списку опинилися Козероги, Раки, Терези, Тельці та Риби

Який крем має бути в торті "Наполеон": класичний рецепт на молоці

Як у домашніх умовах зробити заварний крем на основі молока, яєць та кукурудзяного крохмалю, яким можна змащувати коржі Наполеона