Лайм

Що вечеряти, щоб не поправлятися: 5 корисних ідей

Прості і корисні варіанти перекусу на вечір

Вечеря - дуже важлива частина добового раціону. Але потрібно пам'ятати, що далеко не всі продукти годяться для цього прийому їжі. Особливо в тому випадку, якщо ви стежите за фігурою і станом свого здоров'я.

Перше правило здорового вечері: ніякої шкідливої їжі. Це означає, що потрібно виключити солодощі, борошняні продукти, гостре, смажене і надто солоне. Отже, розглянемо варіанти смачної вечері, яка не тільки не зашкодить вашому організму, але і поліпшить його стан.

Відварене куряче м'ясо з овочами

Цей варіант добре підійде для тих, хто встигає добряче зголодніти до вечора. Відварна курка багата білками і містить мінімум вуглеводів, тому легко перетравлюється, не створюючи відчуття тяжкості і не перевантажуючи організм. Овочі добре доповнять таку вечерю вітамінами.

Сир і йогурти

Це найпростіший варіант, так як він зовсім не потребує готування. У будь-який сир або йогурт можна додати ягоди, сухофрукти, мед, нежирну сметану. Також можна зробити солоний варіант подібного перекусу. Для цього в сир потрібно додати зелень, трохи солі, тертий твердий сир або свіжі овочі.

Смузі

Якщо ви не любитель поїсти ввечері, вам відмінно підійде цей легкий і корисний перекус. Для вечірнього смузі добре годяться будь-які ягоди, яблука, цитрусові, кавун, абрикоси, ананаси. Змішувати їх найкраще з нежирним йогуртом.

Салати

Для вечірнього салату варто вибирати легкі і корисні продукти. Салати з майонезом, картоплею, кукурудзою і жирною рибою для вечері не підходять. Що ж залишається? Свіжі огірки, помідори, зелень, сир, солодкий перець, капуста. В якості заправки можна використовувати оливкову олію або невелику кількість соєвого соусу.

Яйця

Ще один варіант досить щільного, але при цьому не дуже важкого перекусу ввечері - яйця. Але тільки не в смаженому вигляді. Варені яйця можуть бути зварені вкруту або м'яко. З ними можна з'їсти овочевий салат, легкий тост із зернового хліба без масла або шматочок відварного м'яса. А в якості напою відмінно підійде трав'яний чай.

Читайте також

Чистий четвер 2024: що не можна робити в цей день, традиції і обряди

Що можна, а що не можна робити у Чистий четвер 2 травня - традиції, обряди та заборони церковного свята Страсного тижня перед Великоднем

Має особливу силу: що таке четвергова сіль і як правильно її готувати

Як у домашніх умовах зробити четвергову сіль у Чистий четвер перед Великоднем, а також для чого її можна використовувати

Як захистити буряки і моркву від шкідників: натуральний засіб відлякує довгоносика і мурах

У травні на буряках може з'явитися довгоносик - чим обробити грядки, щоб відлякати шкідників, прогнати мурах з городу