Морква "по-корейськи" давно стала дуже популярною закускою на території нашої країни. Багато хто любить цей простий і пряний салат, але далеко не всі знають, що його дуже легко приготувати самостійно.
Крім смакових якостей, морква також має величезну кількість корисних властивостей. Наприклад, цей овоч містить вітаміни групи В, РР, С, Е, К, також в ньому присутній каротин - речовина, яка в організмі людини перетворюється на вітамін А.
Для приготування моркви "по-корейськи" нам знадобляться такі інгредієнти: морква свіжа (1 кг), цибуля ріпчаста (1 шт.), часник (3 зубчики), цукор (2 ст. л.), рослинне масло (половина склянки), оцет (1 ч. л.), сіль (1 ст. л.), коріандр мелений (щіпка), перець червоний мелений (половина чайної ложки), соєвий соус (1 ст. л.).
Крок 1: Моркву помити, очистити і натерти на крупній тертці.
Крок 2: Посипати сіллю і залишити постояти на 15-20 хвилин.
Крок 3: Віджати моркву, сік злити.
Крок 4: До моркви додати дрібно нарізаний часник, соєвий соус, коріандр і оцет. Все ретельно перемішати.
Крок 5: Лук очистити і порізати на невеликі шматочки.
Крок 6: Вилити масло на сковороду і розігріти її. Обсмажити цибулю до темно-коричневого кольору. Після чого цибулю слід дістати і викинути, вона більше не знадобиться, так як віддала свої смакові якості маслу.
Крок 7: Висипати в сковороду цукор, розмішати до повного розчинення. Всипати червоний перець і одразу зняти сковороду з вогню.
Крок 8: Полити маслом моркву і ретельно перемішати.
Крок 9: Залишити блюдо настоюватися 1-2 години в прохолодному місці. Після цього морква "по-корейськи" буде готова.
- Читайте також на The Lime не менше простий рецепт апетитного торта з кабачків з помідорами під сиром.
- Дізнайтеся також, як приготувати легкий суп з фрикадельками та зеленню. Публікуємо простий покроковий рецепт на перше.
Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.