Лайм

Наскільки багаті члени королівської родини: статки Єлизавети II, її дітей так онуків

Податкові пільги та субсидії допомагають родичам королеви вести безбідне життя

Протягом поколінь британську королівську родину оточували палаци, коштовності і витвори мистецтва, придбані за державний кошт. Завдяки щедрим субсидіям, податковим пільгам і дорогим подарункам королева Єлизавета ІІ та члени її сім'ї змогли накопичити видатні статки, про які в колонці для таблоїду The Sun розповів колишній член парламенту і екс-міністр внутрішніх справ Великобританії Норман Бейкер.

Королева Єлизваета II: 1,6 мільярда фунтів стерлінгів

(51,4 млрд грн)

Величезне багатство королеви в значній мірі надходить від платників податків. Її інвестиційний портфель (сукупність цінних паперів різного виду) коштує не менше 500 мільйонів фунтів стерлінгів. Завдяки закону, прийнятому Уїнстоном Черчиллем, він не обкладався податками протягом 40 років, і це обійшлося державному бюджету в 900 мільйонів фунтів стерлінгів.

Інвестиції Єлизавети II доповнюються різноманітними цінностями, починаючи від яєць Фаберже, скакових коней, картин та ювелірних виробів, і закінчуючи колекцією марок, яку в 2001 році оцінили в 100 мільйонів фунтів стерлінгів.

Герцогство Ланкастерське, що належить королеві, включає 10 замків і землі по всій країні. Воно оцінюється в 534 мільйони фунтів стерлінгів і в 2018 році принесло Єлизаветі дохід в 20 мільйонів.

Принц Філіп: 44 мільйони фунтів стерлінгів

(1,4 млрд грн)

Коли Філіп одружився з королевою в 1947 році, його дохід як герцога Единбурзького становив всього 11 фунтів на тиждень. Сьогодні, через більш 70 років, він отримує від Суверенного гранту 359 000 фунтів стерлінгів на рік. Загальний статок чоловіка Єлизавети II оцінюється в 28 мільйонів фунтів стерлінгів.

Принц Чарльз: 100 мільйонів фунтів стерлінгів

(3,2 млрд грн)

Чарльз володіє герцогством Корнуолл - нерухомим майном, річний прибуток від якого перевищує 21 млн фунтів стерлінгів. Також Чарльз отримує гроші від автостоянок і шкіл серфінгу на пляжах Корнуолла завдяки праву власності на берег. Герцогство, яке вважається приватною власністю сина Єлизавети II, також не обкладається корпоративним податком.

Принц Вільям: 30 мільйонів фунтів стерлінгів

(965,4 млн грн)

Особисте багатство Вільяма, як вважають, почасти засноване на спадщині його прабабусі Королеви-матері, яка вклала велику частину свого статку в 70 мільйонів фунтів стерлінгів до цільового фонду для своїх правнуків. Це дозволило Вільяму і Гаррі розділити близько 14 мільйонів фунтів стерлінгів між собою.

Їхня покійна мати, принцеса Діана Уельська, також залишила синам солідну спадщину, яка, як вважається, становила близько 13 мільйонів фунтів стерлінгів. Також стан Вільяма поповнюється щорічними доходами від герцогства Корнуолл в розмірі 4 мільйонів фунтів стерлінгів.

Кейт Міддлтон: 8 мільйонів фунтів стерлінгів

(257,4 млн грн)

Точний розмір статку герцогині Кембриджської невідомий, але він, безсумнівно збільшується завдяки безлічі подарунків, які отримує королівська пара. У їх числі - вілли на карибському острові Мюстік і лижні шале. Також Вільям і Кейт є одними з декількох членів королівської родини, які отримали вигоду від пільгових лізингових угод для придбання першокласних Audi.

Принц Гаррі: 30 мільйонів фунтів стерлінгів

(965,4 млн грн)

Як і його брат, Гаррі користується спадщиною від своєї прабабусі і матері, а також отримує 4 мільйони фунтів стерлінгів в рік від герцогства Корнуолл.

У 2019 Гаррі потрапив у скандал через використання приватних літаків і дорогої реконструкції його сімейного будинку - котеджу Фрогмор. Це обійшлося платникам податків в 2,4 мільйона фунтів стерлінгів.

Меган Маркл: 5 мільйонів фунтів стерлінгів

(160,9 млн грн)

Будучи голлівудською актрисою, Меган Маркл вже накопичила стан в 3 мільйони фунтів стерлінгів до того, як вийти заміж за Гаррі. Зв'язок з королівською родиною, безумовно, збільшив її фінанси і активи: тепер у неї є ювелірна колекція з 91 предметів вартістю 600 000 фунтів стерлінгів.

  • Інсайдери повідомляють, що королівську сім'ю збентежив відвертий фільм про принца Гаррі і Меган Маркл. Родичі не очікували, що пара розкриє так багато подробиць про особисте життя.
  • Рік тому Меган Маркл потрапила в заголовки новин, порушивши неписане, але давнє правило. Тепер вільність дружини повторив Гаррі. Але публіка позитивно оцінила їхній вчинок!

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Коли закладати картоплю на пророщування і як це робити: корисні поради городникам

Для чого потрібно закладати картоплю на пророщування, коли це робити, а також у яких умовах та в якій тарі пророщувати бульби

Паска "Три шоколади" за смаком схожа на глазурований сирок: як її приготувати

Як в домашніх умовах приготувати оригінальну сирну паску Три шоколади без випічки, щоб урізноманітнити своє меню на Великдень

Можуть пошкодувати про відвертість: які знаки Зодіаку забагато говорять про особисте

Астрологи назвали п'ять знаків Зодіаку, які діляться особистими таємницями з усіма підряд - Близнюки, Леви, Стрільці, Водолії, Овни