Лайм

Ситний пиріг з м'ясом і картоплею: ​​простий рецепт смачної вечері

Як просто приготувати смачну страву

Пиріг з м'ясом і картоплею - відмінний варіант повноцінного обіду чи вечері. Таке блюдо не вимагає додаткового гарніру. Його можна подати на будь-який стіл або ж взяти з собою в гості. І, найголовніше, що приготування цієї смакоти не займе великої кількості часу і потребує зовсім небагато зусиль.

Для приготування пирога нам знадобляться такі інгредієнти: для тіста - молоко (150 мл), яйце (1 шт.), сіль (0.5 ч. л.), цукор (1 ст. л.), борошно (300 г), сухі дріжджі (5 г), вершкове масло (30 г), рослинна олія (1 ч. л.). Для начинки - картопля (7 шт.), свинина (250 г), цибуля (1 шт), сіль за смаком, спеції для м'яса (за смаком), рослинна олія для змащення.

Крок 1: У глибоку миску вилити тепле молоко, додати сіль і цукор і перемішати до розчинення.

Крок 2: Додати вершкове і рослинне масло і яйце, знову перемішати.

Крок 3: Всипати трохи борошна і дріжджі, ретельно перемішати і дати постояти кілька хвилин.

Крок 4: Всипати борошно, що залишилося і замісити тісто. Місити потрібно до тих пір, поки тісто не перестане бути липким (воно повинно перестати прилипати до рук. Якщо потрібно, можна додати трохи додаткового борошна).

Крок 5: Накрити тісто щільною тканиною і поставити в тепле місце.

Крок 6: Для начинки нарізати м'ясо невеликими шматочками, додати сіль і спеції.

Крок 7: Нарізати цибулю кубиками і додати до м'яса, все перемішати.

Крок 8: Картоплю помити, почистити, нарізати невеликими смужками.

Крок 9: Дістати тісто, поділити його на дві частини.

Крок 10: Одну частину тіста розкачати і покласти у змащену маслом і присипану борошном форму для випічки. Сформувати бортики.

Крок 11: Викласти картоплю, зверху посолити і розподілити м'ясо.

Крок 12: Розкачати другу частину тіста, накрити нею пиріг, защипнути края і зробити по центру отвір.

Крок 13: Змастити пиріг яєчним жовтком.

Крок 14: Випікати пиріг у духовці 45-50 хвилин при температурі 180 градусів.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні