Лайм

Домашні рогалики з начинкою: простий рецепт улюбленого десерту до чаю

Смачний і простий рецепт на будь-який випадок

Рогалики багато хто любить з самого дитинства, адже багатьом з нас ці ароматні ласощі готували мами або бабусі. Як же зробити улюблені рогалики самостійно, щоб порадувати себе, своїх близьких або гостей? Дуже просто.

Для приготування рогаликів нам знадобляться такі інгредієнти: борошно (3 склянки), сметана (1 склянка), маргарин (250 г), сода (на кінчику ножа), цукрова пудра. Для начинки: будь-які горіхи, сухофрукти або густе варення без кісточок.

Крок 1: Маргарин потрібно викласти на чисту поверхню і дрібно порубати ножем разом з борошном, щоб вийшла одна загальна маса (вона буде з грудочками, це нормально).

Крок 2: Змішати сметану і соду і вилити цю суміш в борошно. Гарненько перемішати і замісити руками тісто.

Крок 3: Розділити тісто на 4 частини, обернути в плівку і залишити його в холодильнику на 15 хвилин.

Крок 4: Кожен шматок тіста тонко розкачати (товщина повинна бути близько 0.5 см) і розділити на трикутники.

Крок 5: Покласти в середину трохи начинки на ваш вибір і загорнути трикутники, формуючи рогалики. Для цього потрібно просто згорнути тісто в рулончик, починаючи з широкого краю.

Крок 6: Змастити деко олією і присипати борошном, або ж покласти на нього папір для запікання.

Крок 7: Викласти на деко рогалики і випікати їх в духовці 20-25 хвилин при температурі 200 градусів. Готові рогалики присипати цукровою пудрою.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні