Лайм

Жінка народила найменших близнюків у світі - разом брати не важили навіть 1 кг

Британка не прислухалася до лікарів і відмовилася перервати вагітність

32-річна британка Талія Кітс з міста Троубрідж (графство Вілтшир) народила найменших близнюків у світі. Разом брати Джо та Ешлі не важили навіть одного кілограма.

Як жінка розповіла виданню The Sun, на четвертому місяці вагітності у неї почалися ускладнення. Лікарі відмовляли її від пологів і попереджали про можливу смерть малюків при народженні. І все ж Талія продовжила виношувати близнюків, які народилися на 23 тижні вагітності. Природним шляхом народився хлопчик Джо (429 грамів), а його 403-грамовий брат Ешлі з'явився на світ за допомогою кесаревого розтину.

Відразу після народження обох малюків помістили у відділення інтенсивної терапії, там вони перебували кілька місяців: "129 днів, а коли зміцніли, їх перевели у лікарню ближче до дому", - розповіла британка. - У Ешлі діагностували легеневу гіпертензію. Я не дуже розбираюся в цьому, але обидва народилися з хронічною хворобою легенів".

Вагітність близнятами і пологи Талія називає "вкрай емоційним етапом" в житті. При цьому народжує вона не вперше, до Джо та Ешлі багатодітна мати вже народила чотирьох дітей.

Крихітні близнюки народилися в квітні. У серпні цього року їх вже відправили додому і за цей час хлопчики помітно набрали ваги. Джо може похвалитися майже 5 кілограмами, а його брат поки досяг позначки у 3,6 кілограма: "Ми регулярно проходимо обстеження і просуваємося вперед крок за кроком. Хлопчики тільки нещодавно почали посміхатися і сміятися <...> Поки їм важко без кисневих масок, але з кожним новим днем життя налагоджується. Вони вартують всіх випробувань, які нам довелося пережити", - додала Талія.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

У них чудове почуття стилю: які знаки Зодіаку вміють красиво одягатися

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які красиво одягаються і завжди мають стильний вигляд - Терези, Леви, Близнюки, Тельці

Як приготувати "ліниву" паску на Великдень-2024: швидкий рецепт, який вийде у всіх

Як у домашніх умовах приготувати швидку паску з бездріжджового тіста, щоб урізноманітнити святкове меню своєї родини на Великдень 

Натуральне добриво з дріжджів: як їх розводити і використовувати на городі

Розчином дріжджів у квітні і травні можна підгодувати цибулю, часник, редис та інші рослини - як його приготувати, в чому користь