Лайм

Шоколадний торт Пташине молоко: як приготувати смачний десерт до свята

Простий і смачний рецепт оригінального частування

Чекаєте гостей і хочете їх здивувати? Або думаєте побалувати чимось смачненьким своїх близьких? Або ви просто любите солодощі і хочете приготувати щось цікаве і смачне своїми руками? Тоді цей рецепт ідеально вам підійде.

Для приготування торта Пташине молоко знадобляться такі інгредієнти: жовтки (6 шт.), борошно (1 ст. л.), крохмаль (1 ст. л.), какао (1 ст. л.), цукор (3 ст. л. ), рослинне масло (2 ст. л.), розпушувач (1 ч. л.). Для суфле: білки (6 шт.), желатин (20 г), цукор (6 ст. л.), вершкове масло (200 г), згущене молоко (200 г), вода (100 мл), темний шоколад (150 г ).

Крок 1: Для початку потрібно розділити жовтки і білки.

Крок 2: Жовтки збити з цукром до отримання однорідної світлої маси.

Крок 3: Додати борошно, какао, розпушувач і крохмаль і рослинне масло. Всі інгредієнти додавати поступово, постійно перемішуючи, щоб не було грудок. Збити тісто міксером.

Крок 4: Вилити тісто у форму для запікання, випікати 10-15 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 5: Готовий корж дістати з духовки і остудити у формі.

Крок 6: Желатин залити холодною водою і залишити набухати.

Крок 7: Вершкове масло збити міксером близько 5 хвилин. Додати згущене молоко і збити ще пару хвилин.

Крок 8: У желатин додати 3 столових ложки цукру і поставити на плиту. Гріти на плиті до моменту повного розчинення цукру і желатину.

Крок 9: Білки збити в піну, додати цукор, що залишився і продовжити збивати до утворення міцних піків.

Крок 10: Додати до білків желатин, потім влити туди ж масло зі згущеним молоком, збити все міксером до однорідності.

Крок 11: Залити начинкою корж у формі і відправити в холодильник до повного застигання.

Крок 12: Готовий торт акуратно вийняти з форми, посипати тертим шоколадом і подавати до столу.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні