Лайм

Вчені знайшли точну формулу розрахунку віку собак - все значно складніше, ніж ми думали

Фахівцям вдалося провести паралелі між віком собак та людей

Всім ми знаємо нехитрий спосіб можливого підрахунку віку собаки. Спираючись на те, що середня тривалість життя людини близько 70 років, а собаки - близько 10, ми просто множимо або ділимо на сім. Що правда, ніякої вагомої основи у цього методу немає, чого не скажеш про формулу, запропоновану вченими з Каліфорнійського університету (Сан-Дієго, США).

Як пише Daily Mail, група фахівців провела дослідження на 104 лабрадорів з віком від чотирьох тижнів до 16 років. Як показали аналізи, з віком ДНК собак так само накопичує метильні групи. Вони допомагають налаштовувати і контролювати роботу генома в залежності від конкретних умов та досвіду. І вони, як пісочний годинник, дозволяють оцінити біологічний вік.

У процесі дослідження вчені простежили за рядом змін, які могли б провести паралелі між певними віками у різних видів. Так була виявлена наступна формула: людський вік = 16 * ln (вік собаки) + 31.

Таким чином виходить, що рік життя лабрадора дорівнює 31 року життя людини. 5 років рівні 57 рокам, 8 років - 64 рокам. Скориставшись калькулятором, ви легко зможете перевірити формулу і підрахувати вік вихованця.

  • Рятувальники знайшли на вулиці наймилішого цуценя-єдинорога. Ще один хвіст на лобі зробив його зіркою соцмереж.
  • Королева Єлизавета II тримала собак породи коргі майже 80 років і стежила, щоб у них було найкраще меню. Кухар розповів, чим харчувалися найрозпещеніші тварини Британії.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Астрологи назвали знаки Зодіаку, у яких найчастіше народжуються близнюки

Астрологи розповіли, що у Близнюків, Раків та Риб найчастіше народжуються близнюки

Ідеально до картопляного пюре: блогерка показала, як приготувати смачні мітболи у соусі

Як у домашніх умовах приготувати мітболи з фаршу у вершково-соєвому соусі, щоб урізноманітнити своє меню та здивувати близьких

Джинси кольору кокосового молока – актуальний тренд 2024 року: ідеї для стилізації

Стилістrf Юлія Попель розповіла про тренд 2024 року – джинси кольору кокосового молока, які можна поєднувати з будь-яким верхом та взуттям