Лайм

Forbes назвав 100 найвпливовіших жінок світу - одній з них ще немає 18-ти

Кожна з них, на думку видання, доклала руку до встановлення світового порядку і культури

Іменитий фінансово-економічний оглядач Forbes склав щорічний рейтинг 100 найвпливовіших жінок світу, які доклали руку до встановлення світового порядку і культури. Перше місце в списку вже не вперше дісталося 65-річному канцлеру Німеччини Ангелі Меркель.

Першу трійку рейтингу закрили екс-глава МВФ Крістін Лагард і перший в історії США спікер Палати представників Конгресу Ненсі Пелосі. У десятку увійшли перша жінка-глава Європейської комісії Урсула ван дер Лейен, директор General Motors Мері Барра та гендиректор найбільшої оборонної компанії світу Lockheed Martin Мерилін Хьюсон.

В цілому ж видання відзначило таких жінок як телеведуча Опра Уїнфрі, королева Великобританії Єлизавета II, співачки Ріанна, Бейонсе і Тейлор Свіфт, дочка президента США Іванка Трамп, а також 16-річна еко-активістка Грета Тунберг. Її видання помістило на 100 позицію рейтингу.

Примітно, що це не перше видання зі світовим ім'ям, яке відзначає завзятість юної захисниці природи. Цього ж тижня журнал TIME назвав Грету Тунберг людиною року і традиційно помістив її на обкладинку свіжого випуску, що викликало в мережі безліч суперечок.

  • Раніше Forbes розповів про Instagram-доходи телеведучої Регіни Тодоренко. Зірка проекту "Орел и Решка" поспішила відповісти на це жартом.
  • Герцогиня Сассекська Меган Маркл очолила список найвпливовіших модних знаменитостей 2019 року. Стиль дружини принца Гаррі викликав у інтернет-користувачів найбільше зацікавленості.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Стане пишним і міцним кущиком: чим підживити розсаду томатів перед висадженням в ґрунт

Які добрива застосовувати для розсади помідорів за кілька днів перед висадкою у відкритий ґрунт, а також як їх розводити у воді

Однотонний манікюр на весну: стильні ідеї у модних відтінках сезону

Які варіанти однотонного манікюру придивитися на весняний сезон 2024, щоб виглядати стильно та виділятися із сірої маси

Можна вносити добрива прямо в лунку: чим підживити перець, щоб отримати гарний врожай

Як вибрати підходящий ґрунт для вирощування болгарського перцю, а також які натуральні добрива необхідно вносити в лунку при посадці