Лайм

Як зробити вдома міцну і насичену медовуху: покроковий рецепт і поради

Як самостійно приготувати популярний зимовий напій

Медовуха - знаменитий міцний напій, який може зігріти навіть в найбільш морозний зимовий вечір. У цьому матеріалі ми розповімо вам, як приготувати справжню медовуху своїми руками і без особливих зусиль. Для цього вам знадобляться лише кілька простих продуктів.

Отже, для приготування медовухи вам потрібні такі інгредієнти: мед (460 г), вода (3.5 л), хміль (10 г), дріжджі (20 г).

Крок 1: Воду з медом потрібно розвести у великій каструлі.

Крок 2: Потім слід додати хміль і поставити каструлю на невеликий вогонь.

Крок 3: Коли рідина закипить, її слід варити на маленькому вогні 2 години, періодично помішуючи.

Крок 4: Тепер медову основу потрібно гарненько остудити, на це піде приблизно 40 хвилин.

Крок 5: Далі потрібно процідити рідину через марлю і перелити її в скляну ємність.

Крок 6: Додати в майбутню медовуху дріжджі, розмішати дерев'яною паличкою або іншим подібним інструментом.

Крок 7: Медовуху потрібно закрити спеціальною кришкою або резиновою рукавичкою і залишити бродити в темному прохолодному місці 2-3 тижні.

Крок 8: Коли напій буде готовий, його потрібно ще раз ретельно процідити через марлю і розлити в порційні пляшки з пробками.

Якщо вам хочеться спробувати медовуху одразу ж після приготування, це можна зробити. Але найбільш насиченим і ароматним напій вийде все-таки після тривалої витримки.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime , щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами

Знамениті лимонні панкейки із газети New York Times - рецепт, який став легендою

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати знамениті лимонні панкейки з рікотою за рецептом з газети New York Times