Медовуха - знаменитий міцний напій, який може зігріти навіть в найбільш морозний зимовий вечір. У цьому матеріалі ми розповімо вам, як приготувати справжню медовуху своїми руками і без особливих зусиль. Для цього вам знадобляться лише кілька простих продуктів.
Отже, для приготування медовухи вам потрібні такі інгредієнти: мед (460 г), вода (3.5 л), хміль (10 г), дріжджі (20 г).
Крок 1: Воду з медом потрібно розвести у великій каструлі.
Крок 2: Потім слід додати хміль і поставити каструлю на невеликий вогонь.
Крок 3: Коли рідина закипить, її слід варити на маленькому вогні 2 години, періодично помішуючи.
Крок 4: Тепер медову основу потрібно гарненько остудити, на це піде приблизно 40 хвилин.
Крок 5: Далі потрібно процідити рідину через марлю і перелити її в скляну ємність.
Крок 6: Додати в майбутню медовуху дріжджі, розмішати дерев'яною паличкою або іншим подібним інструментом.
Крок 7: Медовуху потрібно закрити спеціальною кришкою або резиновою рукавичкою і залишити бродити в темному прохолодному місці 2-3 тижні.
Крок 8: Коли напій буде готовий, його потрібно ще раз ретельно процідити через марлю і розлити в порційні пляшки з пробками.
Якщо вам хочеться спробувати медовуху одразу ж після приготування, це можна зробити. Але найбільш насиченим і ароматним напій вийде все-таки після тривалої витримки.
- Читайте також, як приготувати вдома зігріваючий грог. Для цього вам знадобляться лише кілька звичайних продуктів.
-
Раніше The Lime опублікував покроковий рецепт глінтвейну. У нашому матеріалі ми розповіли про всі хитрощі приготування напою і секрети з приправами.
Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime , щоб нічого не пропустити.