Лайм

Печемо вдома ароматні бельгійські вафлі: покроковий рецепт і поради

Як самостійно приготувати знаменитий десерт

Бельгійські вафлі - відомий ароматний і смачний десерт. Його можна подавати з величезною безліччю різних добавок: з сиропом, з шоколадом, з фруктами або збитими вершками. Але як же приготувати такі вафлі в домашніх умовах? Про це ми розповімо в цьому матеріалі.

Отже, для приготування бельгійських вафель вам знадобляться наступні інгредієнти: борошно (175 г), цукор (2 ст. л.), сіль (щіпка), яйця (2 шт.), молоко (225 мл), вершкове масло (85 г) , ванілін (щіпка), розпушувач тіста (1 пакетик).

Крок 1: Спочатку потрібно змішати всі сухі інгредієнти: цукор, сіль, ванілін, розпушувач і борошно.

Крок 2: Тепер потрібно відокремити жовтки від білків. Жовтки змішати з молоком і гарненько збити міксером. Потім додати цю суміш до сухих продуктів.

Крок 3: Білки збити окремо до білої піни і теж додати в загальну ємність.

Крок 4: Всі інгредієнти ретельно перемішати, щоб вони розподілилися рівномірно.

Крок 5: Розігріти вафельницю, потім вилити невелику кількість тіста на середину площини і закрити кришку. Готувати на середній потужності близько 5-7 хвилин, поки вафлі не стануть рум'яними і хрусткими.

Крок 6: Готові вафлі трохи остудити і прикрасити чимось на свій смак: фруктами, джемом, згущеним молоком, тертим шоколадом... Загалом, практично чим завгодно, що підкаже вам ваша фантазія.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні