Кальцоне - це італійський пиріг з найрізноманітнішою начинкою. А точніше, це піца, яка закрита тестом зверху. Приготувати таку страву не складе особливих труднощів, якщо дотримуватися правильної технології.

Історія піци кальцоне дуже цікава. Почалася вона в Мілані через те, що звичайна піца стала втрачати свою популярність. Тоді місцеві жителі придумали новий варіант цієї страви. Вони вирішили заховати всю начинку піци всередині тіста, щоб спростити приготування і зробити процес поїдання більш цікавим.

Для приготування кальцоне нам будуть потрібні прості інгредієнти: тепла вода (300 мл), борошно пшеничне (500 г), дріжджі (25 г), масло оливкове (4-5 ст. л.), сіль (за смаком), цукор (1 ч . л.), помідори свіжі (2 шт.), томати у власному соку без шкірки (200 г), моцарелла (500 г), часник (2 зубчики), базилік свіжий (маленький пучок).

Крок 1: Дріжджі потрібно розвести в теплій воді, додати до них сіль і цукор, все ретельно перемішати до повного розчинення. Залишити на 10 хвилин.

Крок 2: Додати в рідину муку і оливкове масло. Замісити тісто і залишити його на 1 годину.

Крок 3: Приготувати начинку. Для цього очистити помідори і нарізати їх кубиками. Дрібно нарізати часник і обсмажити його на сковороді в оливковій олії пару хвилин.

Крок 4: Додати до часнику помідори і томати у власному соку. Гасити овочі 5-7 хвилин. Додати базилік і остудити.

Крок 5: Тісто розділити на 8-10 частин. Розкачати кожен шматочок в корж товщиною близько 1 см.

Крок 6: Покласти начинку на корж, зверху покласти шматочки моцарели. Заліпити зверху другим коржем.

Крок 7: Сформувати пиріжки у формі великих вареників і обсмажити їх в розігрітій олії до золотистого кольору.

Крок 8: Обсушити кальцоне на паперовому рушнику і відразу подавати на стіл.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.