Лайм

Фермер натрапив біля річки на дивні валуни - виявилося, 20 млн років тому вони були живими істотами

Коли археологи вивчили знахідку, чоловік просто не повірив своїм вухам

В Аргентині фермер Хуан де Діос Сота наткнувся на великі камені біля річки, які здалися йому дивними за своєю формою. Чоловік вирішив повідомити про знахідку археологам і просто не повірив вухам, коли фахівці закінчили їх вивчення.

Фермер наткнувся зовсім не на камені. Ними виявилися скам'янілості тварин, вік яких перевищує 20 млн років. Розміри та збереження останків привела вчених в захват, пише Unilad. Адже кожне з колись живих створінь досягало розмірів легкового автомобіля.

Фото: unilad.co.uk

Як розповів пізніше чоловік, неподалік від річки він часто випасає корів. Знайшовши незвичайні за своєю формою "камені", він довго роздивлявся їх і дивувався тому, наскільки дивовижною може бути природа. Про те, що валуни можуть виявитися останками тварин він і подумати не міг.

Хуан зв'язався з археологами, і ті, зацікавившись його розповіддю, приїхали до місцевої річки. Обстеживши "камені" та її дно, фахівці остовпіли - фермер знайшов трьох величезних гліптодонтинів.

Гліптодонтини (гліптодони) - сімейство великих броненосців, які з'явилися у Південній Америці близько 20 млн років тому. Міцний масивний панцир тварин приніс їм прізвисько "танки стародавнього царства звірів". Незважаючи на доволі грізний вигляд, хижаками гліптодонтини не були, харчувалися вони виключно рослинами.

Фото: unilad.co.uk

Фото: unilad.co.uk

Як зазначив один з археологів, двоє з знайдених броненосців напевно були дорослими. Ще двоє - дитинчатами. Вага дорослих особин могла досягати тонни.

Після настільки вражаючою знахідки фахівці планують провести у цій місцевості дослідження, мета яких буде вік останків, стать істот і можливі причини їх загибелі.

  • Читайте також на theLime, як друзі фермера прийшли в поле з металошукачем, щоб знайти втрачену обручку. Їх випадкова знахідка змусила забути про неї геть.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймLifestyle
Теги: тварини

Читайте також

Хочуть бути головними: які знаки Зодіаку прагнуть домінувати над іншими

Астрологи назвали три знаки Зодіаку, які намагаються у всьому домінувати над іншими людьми – серед них Леви та Овни

Що робити з блідою розсадою перцю та баклажанів: допоможе просте підживлення

Бліда розсада перцю та баклажанів - у чому причина, чим підгодувати, щоб вона стала зеленою та міцною - поради городникам

Онігірі – рисові трикутнички з начинкою: блогерка показала, як приготувати кулінарну новинку

Як у домашніх умовах зробити рисові трикутники з консервованим лососем під назвою онігірі, щоб урізноманітнити меню своєї сім'ї