Лайм

Пожалійте організм: 5 популярних, але зовсім не ефективних методів схуднення

Як не можна худнути, і чому не всі знамениті дієти гарні

Багато хто чув про такі нібито ефективні методи швидкого схуднення, як питна дієта, безвуглеводна дієта, кавово-шоколадна дієта і так далі. У цьому матеріалі ми розповімо вам, чому подібні методи не тільки не допомагають позбутися від зайвих сантиметрів, але і завдають шкоди організму.

Фото: thumbor.my.ua

Питна дієта

Головною оманою прихильників цієї дієти є те, що в рідкому вигляді ми вживаємо набагато менше калорій. І, відповідно, організм нібито втрачає вагу. Це абсолютно не так, адже в багатьох рідких продуктах (соках, супах, смузі і так далі) може міститися значно більше вуглеводів, ніж у звичайній їжі. Наприклад, смузі з медом, фруктами і пластівцями набагато калорійніше, ніж відварене куряче філе і порція брокколі.

Також питна дієта дуже шкідлива для шлунка і кишечника. Якщо дотримуватися такого режиму харчування занадто довго, організм перестає сприймати тверду їжу. Тому починаються розлади шлунка, запори, болі, може навіть відкритися виразка або початися гастрит. Це вже не кажучи про те, що в рідкому вигляді дуже складно отримати всі необхідні вітаміни і речовини. А тому погіршується стан волосся, шкіри, нігтів і загальне самопочуття. До того ж, почуття голоду нікуди не дівається, скільки б літрів рідини ви не випивали.

Фото: islam-today.ru

Кавово-шоколадна дієта

Цей метод схуднення дуже люблять підписники різних інтернет-груп типу "Типова анорексічка" і "45 кг - моя мета". Навіть за одними лише назвами цих пабліків одразу можна зрозуміти, що вони цікавляться нездоровими методами скидання ваги. І, відповідно, можуть нашкодити і собі, і тим, кого "підсадять" на свої інтереси до надмірної худорби.

Суть дієти полягає в тому, щоб не вживати нічого, крім шоколаду і кави. Чому це погано? По-перше, надлишок кофеїну впливає на печінку, нирки, серце, судини, шлунок. Шоколад також шкідливий у великих кількостях, він може викликати алергічну реакцію, проблеми зі шлунково-кишковим трактом, порушення балансу шкіри (особливо у людей з жирним або змішаним типом шкіри). До того ж, шоколад, як і інші солодощі, у великих кількостях провокує появу целюліту.

Фото: telegraf.com.ua

Безвуглеводна дієта

Така дієта має - це повна відмова від будь-яких вуглеводних продуктів. У спортсменів подібний режим харчування є частиною "сушки" - промальовування рельєфу перед різними змаганнями. Але є нюанс: дотримуватися цього режиму можна не довше двох тижнів. Тому знаючі люди і сидять на "сушці" тільки два тижні безпосередньо перед самими змаганнями.

Також "сушка" ніяк не допомагає скинути зайві кіло. При такому харчуванні ви тільки допомагаєте тілу позбутися від зайвої рідини, за рахунок цього і створюється ефект підтягнутості. Всі сантиметри, що пішли, одразу повернутися, щойно ви почнете харчуватися у звичайному режимі.

Фото: img1.hochu.ua

Яйця і грейпфрути

Це просто окремий кошмар всіх дієтологів. Адже на цій дієті рекомендується не їсти нічого, крім яєць і грейпфрутів. На сніданок варені яйця і половинка фрукта, на обід цілий фрукт і яєчня і так далі. Чи варто говорити, що надмірне вживання яєць і цитрусових дуже шкодить тілу? Ну і, звичайно ж, з цих продуктів організм не може отримати всі необхідні речовини.

Така дієта змусить ваше тіло одночасно і голодувати, і отримувати надлишок речовин, які містяться в яйцях і грейпфрутах, і недоотримувати вітаміни, яких в цих продуктах немає. Що вийде? Стрес для організму, швидкий набір зайвої ваги в майбутньому, збільшення ризику розвитку шлункових, кишкових, судинних, ендокринних захворювань. Також можливі висипання, нездоровий колір обличчя, втрата сил.

Фото: vyborexperta.ru

Чай для схуднення і голодування

Одразу обмовимося, що трав'яні чаї не несуть шкоди для організму, якщо вони вам не протипоказані і якщо вживати їх в міру. Однак, зловживання такими напоями може сильно нашкодити. Також нерідко під виглядом чаю для схуднення продаються не збори трав, а звичайне проносне. Яке, через різке спорожнення кишечника, створює ілюзію того, що ваш живіт різко зменшився в розмірах.

Використання подібних препаратів також шкодить і тим, що постійний розлад шлунка - прямий шлях до зневоднення. А значить, оргазізм буде виснажений, втратить всі вітаміни і корисні речовини, які є у вашому раціоні, і так далі.

Те ж саме стосується і голодування. Якщо ви влаштовуєте розвантажувальні дні за порадою лікаря - це одна справа. І зовсім інша, якщо ви змушуєте себе не їсти цілодобово. Ніякої користі це не принесе, втрачені кілограми повернутися пізніше в подвійному обсязі, організм сильно постраждає, і позбутися від наслідків буде дуже і дуже непросто.

Фото: rs.img.com.ua

"А я пробував, і мені допомогло!"

Багато тих, хто пробував такі дієти, можуть сказати, що вони працюють. Адже вага і об'єми швидко йдуть, відповідно, результат є. Але важливо знати, що:

  1. Спочатку організм позбавляється від рідини. І зменшення цифри на вагах говорить не про менший обсяг жиру, а про те, що тіло втрачає вологу. Тому і спостерігається швидке зникнення сантиметрів у талії, стегнах і так далі - спочатку у вас просто зникає набряклість.
  2. Навіть у той момент, коли через постійне недоїдання починають йти кілограми, вони йдуть не назавжди. Після стресового голоду тіло "лякається". І, щойно ви почнете знову харчуватися звичайними продуктами, воно набере в два, а то і в три рази більше кілограм, ніж ви втратили.
  3. Ніяка осина талія не варта тих наслідків, які приносить нездорове схуднення. Подумайте самі, який толк від нібито ідеальної фігури, коли вона не підтягнута, все обличчя в прищах, під очима синці, шлунок покритий виразками, а при будь-якому фізичному навантаженні тіло норовить втратити свідомість через проблеми з судинами і серцем?
  4. Ефективно і надовго скинути вагу неможливо без грамотних фізичних навантажень і правильного режиму харчування. Ваше тіло повинно отримувати необхідну кількість всіх важливих вітамінів і елементів, щоб мати можливість залишатися здоровим при стресі. А схуднення - стрес для організму. Тому не потрібно над ним знущатися. Ваше завдання - допомогти вашому тілу прийти в гарну форму, зберігши його здоров'я. Так ви не тільки будете краще себе почувати, але й зможете втримати результати своєї праці на довгі роки. Зрозуміло, при регулярній підтримці тонусу.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Меню на Великдень: рецепти салатів, які варто приготувати на святковий стіл

Як в домашніх умовах приготувати різні варіанти салатів з червоною рибою, куркою, моцарелою та зеленню, щоб здивувати гостей на Великдень  

Забудьте про бабусині сукні: що одягнути на Великдень, щоб мати доречний і стильний вигляд

Український дизайнер Андре Тан продемонстрував, який одяг можна вдягнути до церкви на святкове богослужіння на честь Великодня

Рецепт для тих, хто не хоче возитися з тістом: як готувати паску в хлібопічці

Як приготувати швидку паску на Великдень-2024 без замішування тіста - простий спосіб у хлібопічці