Березовий сік - дуже смачний, корисний і освіжаючий напій. У цьому матеріалі ми розповімо вам, як закатати березовий сік на літо, щоб у спекотну пору року ви в будь-який момент могли смачно і з користю освіжитися і поповнити запас сил і вітамінів.
Отже, для приготування вам знадобляться наступні інгредієнти: свіжий лимон (1 шт.), сік берези (1 трилітрова банка), цукор (за смаком).
Крок 1: Для початку потрібно перелити сік в каструлю, поставити на середній вогонь і довести до кипіння, але не кип'ятити. Як тільки з'являться бульбашки, каструлю потрібно відразу ж зняти з вогню.
Крок 2: Тепер слід нарізати лимон разом зі шкіркою і відправити його в каструлю з гарячим соком.
Крок 3: Потім потрібно всипати цукор і ретельно перемішати.
Крок 4: Розлити сік по попередньо заготовленим банкам і прикрити кришками.
Крок 5: Опустити банки в катрюлю з водою, під каструлю потрібно покласти рушник.
Крок 6: Банки потрібно стерилізувати 10 хвилин, після чого дістати і закрутити за допомогою закаточной машинки. Готові банки потрібно вкрити теплою ковдрою і залишити до повного охолодження.
Крок 7: Для тривалого зберігання банки з соком потрібно прибрати в прохолодне темне місце.
- Читайте також на The Lime не меньш простий рецепт апетитного торта з кабачків з помідорами під сиром.
- Дізнайтеся також, як приготувати легкий суп з фрикадельками і зеленню . Публікуємо простий покроковий рецепт на перше.
Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.