Березовий сік - дуже смачний, корисний і освіжаючий напій. У цьому матеріалі ми розповімо вам, як закатати березовий сік на літо, щоб у спекотну пору року ви в будь-який момент могли смачно і з користю освіжитися і поповнити запас сил і вітамінів.

Отже, для приготування вам знадобляться наступні інгредієнти: свіжий лимон (1 шт.), сік берези (1 трилітрова банка), цукор (за смаком).

Фото: glav-dacha.ru

Крок 1: Для початку потрібно перелити сік в каструлю, поставити на середній вогонь і довести до кипіння, але не кип'ятити. Як тільки з'являться бульбашки, каструлю потрібно відразу ж зняти з вогню.

Крок 2: Тепер слід нарізати лимон разом зі шкіркою і відправити його в каструлю з гарячим соком.

Крок 3: Потім потрібно всипати цукор і ретельно перемішати.

Крок 4: Розлити сік по попередньо заготовленим банкам і прикрити кришками.

Крок 5: Опустити банки в катрюлю з водою, під каструлю потрібно покласти рушник.

Крок 6: Банки потрібно стерилізувати 10 хвилин, після чого дістати і закрутити за допомогою закаточной машинки. Готові банки потрібно вкрити теплою ковдрою і залишити до повного охолодження.

Крок 7: Для тривалого зберігання банки з соком потрібно прибрати в прохолодне темне місце.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.