Лайм

Як зробити вдома квас з березового соку: рецепт, інгредієнти та поради

Як самостійно зробити корисний освіжаючий напій

Квас з березового соку відмінно освіжає і насичує організм вітамінами. А найприємніше, що приготувати такий напій вдома простіше простого. У цьому матеріалі ми поділимося з вами простим рецептом квасу, який зможе приготувати будь-який бажаючий з найпростіших продуктів.

Отже, для приготування квасу вам знадобляться наступні інгредієнти: березовий сік (10 л), родзинки (50 шт.), цукор (400 г).

Фото: 24tv.ua

Крок 1: Для початку потрібно гарненько процідити сік через марлю кілька разів, щоб він був чистим і прозорим.

Крок 2: Потім слід додати родзинки і цукор і перемішати.

Крок 3: Залишити сік бродити в темному прохолодному місці 3-4 дні, прикривши його кришкою. Але прикривати потрібно не щільно, щоб з соку в процесі бродіння могло виходити повітря.

Крок 4: Готовий напій потрібно розлити в скляні ємності і щільно закрити кришками. Зберігати березовий квас слід також в темному прохолодному місці.

Порада: Ємності для квасу обов'язково повинні бути скляними. Пластикові пляшки і банки можуть не тільки зіпсує смак напою, а й погано вплинути на оргнанізм через різні речовини, які містяться в цьому матеріалі і будуть взаємодіяти з рідиною.

  • Березовий сік - дуже смачний, корисний і освіжаючий напій. В окремому матеріалі ми розповімо вам, як закатати березовий сік на літо, щоб у спекотну пору року ви в будь-який момент могли смачно і з користю освіжитися і поповнити запас сил і вітамінів.

  • Дізнайтеся також, як приготувати легкий суп з фрикадельками і зеленню . Публікуємо простий покроковий рецепт на перше.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Важливо не посадити раніше: коли сіяти кабачки, щоб вони зійшли і гарно вродили

Як вибрати оптимальне місце на грядці для посадки кабачків, коли їх можна сіяти у відкритий ґрунт, а також як часто поливати  

Як приготувати класичну українську паску на дріжджах: найвдаліший рецепт

Як у домашніх умовах приготувати українську паску на дріжджовому тісті, а також як прикрасити її глазур'ю на яєчних білках  

Душа компанії: які знаки Зодіаку найбільш веселі та енергійні

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які є життєрадісними та активними - у списку опинилися Близнюки, Леви, Стрільці, Водолії