Необхідність побути вдома через епідемію коронавірусу розкрила таланти багатьох і без того відомих в Україні людей. Адже під час карантину навіть такі екстраверти, як Леся Нікітюк змушені проводити час в будинках і квартирах, знаходячи собі різні заняття.
Зірка телешоу Нового каналу зараз проводить час з родиною в Хмельницькому, де допомагає племінниці вивчати англійську і готує різні смаколики. Наприклад, тірамісу. Десерт Нікітюк вийшов настільки вдалим, що ведуча вирішила поділитися його рецептом з підписниками у соцмережі.
Отже, для приготування тірамісу вам знадобляться:
- 300 г жирних вершків;
- 250 г сиру маскарпоне;
- 120 г цукру;
- 5 яєць;
- 1 упаковка печива савоярді;
- 1-2 ст. ложки какао-порошку;
- чашечка еспрессо.
Сам процес приготування десерту забере не так багато часу, як може здатися. Давайте послідуємо за наступними 7-ма кроками:
Крок 1: Зваріть міцну каву еспресо і залиште її охолонути.
Крок 2: Відокремте жовтки від білків. До жовтків додайте цукор і збийте міксером на високій швидкості до отримання піни.
Крок 3: Гарненько розімніть маскарпоне і збийте разом з вершками за допомогою міксера, але на цей раз вже на швидкості нижче.
Крок 4: Змішайте отриману масу і збиті жовтки.
Крок 5: Печиво макайте в охолоджений еспресо і викладайте шарами у відповідну форму - шар печива, потім - шар крему. І так далі.
Крок 6: Поставте майбутній тірамісу в холодильник на кілька годин.
Крок 7: Коли він гарненько просочиться, посипте його какао-порошком і прикрасьте ягодами.
- Читайте також на theLime, як приготувати вдома ніжний сирний кекс з родзинками. Десерт прекрасно доповнить стіл і точно сподобається вашим гостям.
- А ось корисна шпаргалка, як приготувати сирно-полуничний торт без випічки. З цим рецептом впорається навіть кулінар-початківець.
Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.