Лайм

Готуємо вдома тірамісу за рецептом Лесі Нікітюк: поради та секрети ведучої

Ведуча розкрила кулінарні таланти, закликавши прихильників залишатися вдома

Необхідність побути вдома через епідемію коронавірусу розкрила таланти багатьох і без того відомих в Україні людей. Адже під час карантину навіть такі екстраверти, як Леся Нікітюк змушені проводити час в будинках і квартирах, знаходячи собі різні заняття.

Зірка телешоу Нового каналу зараз проводить час з родиною в Хмельницькому, де допомагає племінниці вивчати англійську і готує різні смаколики. Наприклад, тірамісу. Десерт Нікітюк вийшов настільки вдалим, що ведуча вирішила поділитися його рецептом з підписниками у соцмережі.

Фото: instagram.com/lesia_nikituk

Отже, для приготування тірамісу вам знадобляться:

  • 300 г жирних вершків;
  • 250 г сиру маскарпоне;
  • 120 г цукру;
  • 5 яєць;
  • 1 упаковка печива савоярді;
  • 1-2 ст. ложки какао-порошку;
  • чашечка еспрессо.

Сам процес приготування десерту забере не так багато часу, як може здатися. Давайте послідуємо за наступними 7-ма кроками:

Крок 1: Зваріть міцну каву еспресо і залиште її охолонути.

Крок 2: Відокремте жовтки від білків. До жовтків додайте цукор і збийте міксером на високій швидкості до отримання піни.

Крок 3: Гарненько розімніть маскарпоне і збийте разом з вершками за допомогою міксера, але на цей раз вже на швидкості нижче.

Крок 4: Змішайте отриману масу і збиті жовтки.

Крок 5: Печиво макайте в охолоджений еспресо і викладайте шарами у відповідну форму - шар печива, потім - шар крему. І так далі.

Крок 6: Поставте майбутній тірамісу в холодильник на кілька годин.

Крок 7: Коли він гарненько просочиться, посипте його какао-порошком і прикрасьте ягодами.

  • Читайте також на theLime, як приготувати вдома ніжний сирний кекс з родзинками. Десерт прекрасно доповнить стіл і точно сподобається вашим гостям.
  • А ось корисна шпаргалка, як приготувати сирно-полуничний торт без випічки. З цим рецептом впорається навіть кулінар-початківець.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Чому не можна викидати шкаралупу від крашанок: куди її подіти після Великодня

Чому шкаралупу від освячених у церкві яєць не можна викидати, а також куди її можна закопати і як використовувати як добриво  

Як зберігати паски, щоб вони не черствіли: секрети досвідчених господинь

Як та де найкраще зберігати паску, щоб вона не ввібрала в себе сторонні запахи, не стала черствою і не покрилася пліснявою 

Як зробити густу і красиву помадку для паски: рецепт із маршмелоу

Як у домашніх умовах приготувати смачну глазур із зефіру маршмелоу, щоб швидко прикрасити домашні паски перед світлою неділею