Лайм

Як часто українці миють руки і чим зміцнюють імунітет: опубліковано результати соцопитування

Як саме наші люди бережуть себе від небезпечної хвороби

Результати соціологічного опитування, проведеного дослідницькою компанією GradusResearch, показали, що більшість респондентів дотримується рекомендацій МОЗ і дотримується санітарно-гігієнічні заходів, спрямованих на запобігання поширення коронавірусу. Українці також прислухаються до рекомендацій лікарів і намагаються зміцнювати свій імунітет - в тому числі, за рахунок вживання вітаміновмісних продуктів.

Згідно з дослідженням, майже 80% з 500 опитаних вживають активних заходів профілактики вірусних захворювань: часто миють руки (93,7%), обмежили відвідування людних місць (82,8%), дезінфікують руки спеціальними засобами (63,8%), не торкаються обличчя руками без попередньої обробки (60,5%).

При цьому 75% вважають, що включення в раціон корисних продуктів харчування необхідно для зміцнення імунітету, більше половини - 56,6% - насичують раціон вітамінами і корисними речовинами. Зараз дійсно дуже важливо подбати про власне здоров'я і "підстібнути" імунні сили організму, зокрема забезпечивши збалансоване та раціональне харчування для всіх членів сім'ї.

Кращими імуностимуляторами респонденти вважають вітаміни А, В, С (91,4%), антиоксиданти (38,9%), жирні кислоти Омега-3 або риб'ячий жир (63,5%). В першу десятку популярних продуктів увійшли група з потужними протизапальними, антибактеріальними і антивірусними властивостями - лимон (81,0%), імбир (75,8%), часник (72,9%), цибуля (68,8%), мед (67,1%), кислі ягоди (64%), яблука (42,7%), а також джерела білка - риба (27,2%), морепродукти (24,2%), червона ікра (18,0%) .

Лікарі також кажуть про те, що таких продуктів зараз має бути в раціоні достатньо.

Цитрусові - лимон, апельсин, лайм, мандарини, грейпфрут - незамінні для профілактики і лікування ГРВІ, а також відновлення організму після хвороби, оскільки містять вітамін С. Дорослій людині потрібно близько 90 мг аскорбінової кислоти, і в цитрусових її багато - від 40 до 70 мг на 100 г.

Фото: lh3.googleusercontent.com

Часник, цибуля, мед, імбир здавна відомі своїми протизапальними, антибактеріальними, антивірусними і протипаразитарними властивостями. Їх краще споживати в свіжому вигляді, однак дітям варто давати з обережністю через високий вміст біологічно активних речовин.

Фото: img.7dach.ru

Ікра - джерело корисних речовин. Перш за все, це життєво необхідні жирні кислоти Омега-3, які сприяють профілактиці серцево-судинних захворювань і, на жаль, не виробляються організмом самостійно. Також в ікрі присутня легкозасвоюваний білок, міститься цілий спектр вітамінів (А, D і Е) і мікроелементів (йод, залізо, фосфор), а ще лецитин - для стабілізації нервової системи. Словом, це потужний комплекс для підтримки імунітету в період підвищеного ризику підхопити вірус і наростаючого стресу.

Фото: i1.poltava.to

Завантажуйте холодильник корисними продуктами, насичуйте організм вітамінами, не забувайте мити руки перед їжею - і будьте здорові!

  • Все більше знаменитостей розповідають про позитивні тести на Covid-19. Нещодавно діагноз коронавируса підтвердився у акторів "Ігри престолів" і "Месників" .
  • Коронавірус також підхопив герой другого сезону романтичного реаліті «Холостяк» телеканалу СТБ Френсіс Метью. Нащадок царської династії Романових уже більше тижня бореться із захворюванням.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Душа компанії: які знаки Зодіаку найбільш веселі та енергійні

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які є життєрадісними та активними - у списку опинилися Близнюки, Леви, Стрільці, Водолії

Як підготувати розсаду до пересадки у відкритий ґрунт: правила, яких варто дотримуватися

Як правильно підготувати місце на грядках перед висадкою розсади, а також коли пересаджувати теплолюбні та морозостійкі рослини  

Як правильно готувати класичну окрошку на сметані: простий рецепт

Як у домашніх умовах приготувати смачну окрошку на сметані та воді, щоб урізноманітнити своє меню та побалувати близьких