Лайм

5 продуктів, які стали надпопулярними в дні карантину: ось міфи і факти про них

Чи потрібно насправді зміцнювати здоров'я народними засобами

Під час карантину зріс попит на продукти, які нібито зміцнюють імунітет і допомагають протистояти різним недугам. Але чи працюють народні засоби насправді? У цьому матеріалі ми розповімо вам, чим корисні популярні добавки, а які історії про них - всього лише вигадки.

Куркума

Чай з куркумою став одним з найпопулярніших напоїв. Вважається, що куркума допомагає побороти найрізноманітніші болячки, зміцнити організм, привести тіло в тонус і взагалі є універсальним засобом для поліпшення здоров'я. Чим же куркума корисна насправді?

У куркумі міститься куркумін, і він дійсно має антимікробні та антисептичні властивості, є непоганим природним знеболюючим і антиоксидантом. Але ця речовина з спеції засвоюється організмом тільки на 5-10 відсотків. А ефект від застосування є накопичувальним. Тобто, вживати куркуму в якості добавки потрібно досить довго, щоб вона дала хоч якийсь ефект.

Імбир

Корінь імбиру є знаменитої спецією, з нього роблять чай і інші напої, також його додають в різні страви. Але в чому ж користь? Для початку потрібно сказати, що по-справжньому корисний тільки свіжий корінь. У ньому міститься велика кількість вітамінів С, В, калію, різних масел, також завдяки своїй гостроті він відмінно зігріває.

Імбир корисний для крові, він також допомагає при отруєннях та застуді. Але все-таки не можна сказати, що імбир що-небудь лікує. Швидше він просто допомагає зняти неприємні симптоми. Також його ні в якому случе не можна вживати людям з розладами печінки, жовчного міхура, шлунка і кишечника.

Лимон

Багато хто з дитинства знає, що вітамін С зміцнює імунітет. Але в чаї лимон перетворюється на звичайну смакову добавку. Вся справа в тому, що дорослій людині потрібно вжити 75-90 мг вітаміну С, щоб це мало якийсь ефект. В одній часточці лимона не міститься і десятої частини цієї дози. Щоб отримає необхідну кількість корисного речовини, потрібно повністю з'їсти невеликий лимон разом зі шкіркою.

Також важливо знати, що зловживання вітаміном С може бути небезпечним. Через нього можуть початися проблеми з травленням, тиском і серцем. Тому краще порадитися з лікарем і, за його порадою, додати в раціон вітаміни в таблетках.

Часник

Чимала кількість людей вірить, що за допомогою часнику можна перемогти практично будь-яку заразу. Але ця інформація не до кінця є правдивою.

Часник дійсно має певні антибактеріальні властивості. Тобто, вживання його для профілактики застуди може мати результат. Також він допомагає стабілізувати тиск і трохи поліпшити піщевараніе. Але на цьому все підтверджені факти про користь цього пахучого продукту закінчуються.

Малина

Чай з малиною є дуже смачний і приємно зігріває напоєм. Однак, його корисні властивості зведені до мінімуму. У малині міститься невелика кількість ацетилсаліцилової кислоти, яка допомагає боротися з жаром. Також будь-тепле питво, в тому числі і подібний чай, може значно поліпшити загальний стан. Також такий чай є досить поживним.

Але більше про користь чаю з малиною сказати практично нічого. Тому рекомендується продовжувати вживати цей напій тільки в тому випадку, якщо він вам просто подобатися.

  • Читайте також на theLime добірку кращих фільмів про епідемії , які варто подивитися вдома. Ці історії напевно надихнуть вас частіше мити руки.
  • Хворий Ідріс Ельба відповів на звинувачення в тому, що зіркам платять за брехню про інфекцію.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймLifestyle
Теги:

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні