Лайм

Як смачно і корисно харчуватися в дні карантину: 3 простих і вітамінних рецепта

Як швидко приготувати смачну і корисну їжу

Під час карантину дуже важливо продовжувати правильно харчуватися. Саме тому ми вирішили поділитися з вами декількома дуже простими і корисними рецептами, для яких потрібні найпростіші продукти і мінімум зусиль і часу.

Вітамінний салат

  • Помідори - 2 шт
  • Зелень - 1 пучок
  • Морква - 1 шт
  • Шпинат або листя салату - 1 пучок
  • Лимонний сік і оливкова чи рослинна олія - для заправки
  • Соєвий соус - за смаком

Цей салат - справжня вітамінна бомба, тому він прекрасно підійде для зміцнення імунітету і підтримки організму в тонусі. Для початку слід помити всі овочі і трохи промокнути їх паперовим рушником. Потім потрібно почистити моркву і натерти її на крупній тертці. Відразу ж додати до моркви спеції та інгредієнти для заправки, так вона вийде більш пряною. Потім слід нарізати на невеликі шматочки помідори, дрібно нарубати зелень і шпинат або листя салату. Змішати всі продукти між собою і відразу подавати до столу.

Також всі ці продукти можна пропустити через блендер з овочевим соком або несолодким питним йогуртом, щоб отримати корисний смузі.

Фото: agroportal.ua

Вівсянка з медом і фруктами

  • Вівсяні пластівці - половина склянки
  • Окріп - половина склянки
  • Молоко - 2-4 столових ложки
  • Мед - чайна ложка
  • Кориця - щіпка
  • Будь-які фрукти або ягоди - за смаком
  • Горіхи - за смаком

Така каша стане ідеальним варіантом сніданку. Для початку потрібно з вечора заготовити кашу, так вона збереже набагато більше корисних речовин. Для цього слід просто залити пластівці окропом, перемішати і залишити під кришкою до ранку. Вранці додати в кашу мед, підігріте молоко, корицю. Потім дрібно нарізати фрукти і нарубати горіхи. Додати їх в загальну масу і гарненько перемішати. Корисний і поживний сніданок готовий!

Фото: v.img.com.ua

Поживний суп

  • Куряче філе - 2 шт
  • Шпинат - 1 пучок
  • Морква - 1 шт
  • Цибуля - 1 шт
  • Часник - 1 зубчик
  • Вершки - 50 мл
  • Сіль і перець - за смаком

Філе потрібно нарізати на невеликі шматочки, морквину помити, почистити і теж дрібно нарубати. Цибулю і часник почистити від лушпиння і розрізати на кілька частин. З'єднати всі ці продукти, залити водою і довести до кипіння. Потім зняти пінку і варити до готовності курки і моркви (приблизно 15-20 хвилин). Після цього додати листя шпинату, вершки і спеції і подрібнити всі інгредієнти до стану пюре за допомогою блендера.

Фото: images.aif.ru

Смачний і ароматний суп можна подавати з йогуртом, зеленню, сухариками та іншими добавками на ваш розсуд.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Знайдіть унікальну сніжинку - на цю зимову головоломку вам дається 11 секунд

Знайдіть на новій головоломці унікальну сніжинку за 11 секунд

Знаменита Смідинська капуста по-новому - сучасна версія делікатесу з Волині

Блогерка показала, як приготувати знамениту смідинську капусту вдома - сучасний рецепт в духовці

Ніяких плям і розводів: три найкращі способи миття дзеркал

Експерти розповіли, як вимити дзеркала і надати їм ідеальний блиск без розводів і смуг