Лайм

Як приготувати вдома смачну запіканку з кабачками: простий рецепт на кожен день

Оригінальне частування для всієї родини

Багато господинь абсолютно даремно залишають без уваги такий унікальний продукт, як кабачки. Адже їх можна не тільки смажити або солити, але і готувати з них цікаві і смачні страви на кожен день. Наприклад, корисну запіканку, яка може стати повноцінним сніданком.

Для приготування запіканки вам знадобляться такі продукти: кабачки (500 г), цибуля (2 шт.), яйця (8 шт.), зелень (пучок), сіль і перець (за смаком).

Фото: lh3.googleusercontent.com

Крок 1: Для початку потрібно помити кабачки і натерти їх на крупній тертці. Чистити овочі не потрібно, адже в шкірці міститься безліч вітамінів.

Крок 2: Трохи відіжміть овочеву масу руками і злийте рідину.

Крок 3: Додайте яйця і спеції, потім гарненько перемішайте.

Крок 4: Цибулину почистіть і наріжте на дрібні шматочки.

Крок 5: На розігрітій сковороді потрібно спочатку трохи обсмажити цибулю до отримання золотистого кольору. В цей же час слід розігріти духовку до 180 градусів. Порада: Краще використовувати сковороду без ручки, адже вам буде зручніше поставити її в духовку. В жодному разі не використовуйте сковороду з пластмасовою ручкою, вона може розплавитися під час готування.

Крок 6: Потім вилити сверхну решту суміші і акуратно розподілити її по всій поверхні сковороди.

Крок 7: Тепер найцікавіше. Сковороду з майбутньою запіканкою потрібно переставити в духовку на 15 хвилин, потім дістати і дати охолонути ще 5 хвилин.

Крок 8: Готову запіканку посипати дрібно нарізаною зеленню і подавати до столу.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни

Секрет - у спеціях: як приготувати найкраще курча табака

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати курча табака і які спеції треба додати