Спаржа - не тільки дуже корисний продукт, багатий безліччю вітамінів, але і справжній модний тренд у світі кулінарії. Навесні 2020 знаменитості почали масово радити включити спаржу в раціон. Тому ми вирішили розповісти вам, як і з чим можна її приготувати.
Для початку розповімо про важливе правило. Перед приготуванням спаржу потрібно обов'язково очистити від шкірки, інакше вона приготується нерівномірно і буде жорсткою.
Варена спаржа з вершковим соусом
Для початку потрібно відварити спаржу в киплячій воді 2-3 хвилини. Потім слід змішати в невеликій каструлі половину склянки вершків, 50 г тертого сиру, дрібно посічену зелень і 1 жовток. Можна додати спеції за смаком. Коли суміш почне закипати, потрібно зробити найменший вогонь і варити її близько 2 хвилин. Потім полити соусом овочі і подавати до столу.
Спаржа в беконі на грилі
Бекон потрібно нарізати тонкими смужками, потім загорнути в нього спаржу так, щоб вона була майже повністю покрита. Після цього треба розігріти гриль і готувати страву 5 хвилин. Подавати можна з гострим соусом і свіжим хлібом.
Тушкована спаржа на сковороді
Розігріти сковороду, додати трохи вершкового масла, потім викласти спаржу, додати 1 столову ложку сметани і всипати спеції на ваш вибір. Накрити сковороду кришкою і тушкувати на повільному вогні 5-7 хвилин. Подавати на стіл, попередньо прикрасивши часточкою лимону.
- Читайте також на theLime рецепт курки "Кокован" у вині з грибами. Це французьке блюдо точно здивує ваших гостей.
- Раніше ми також розповідали, як приготувати смачний грибний суп за 30 хвилин .
Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.