Лайм

Вчимося робити скріншот на смартфонах Iphone, Xiaomi, Samsung і Meizu: корисні поради на кожен день

Як зробити знімок екрану на телефоні

Іноді так потрібно зробити знімок екрану, щоб показати співрозмовнику саме те, що ви бачите на своєму смартфоні в даний момент. Але як же це зробити? У цьому матеріалі ми розповімо вам, як зробити скріншот на різних моделях сучасних телефонів.

Iphone

На моделях iPhone X і iPad Pro 11- 12,9 для створення скріншота слід одночасно утримувати кілька секунд кнопку збільшення гучності та кнопку живлення. На моделях iPhone 8 і iPad інших версій потрібно затиснути не кілька секунд одночасно кнопку включення та кнопку "Додому".

Також використовувати функцію скріншот можна через AssistiveTouch. Для активації асистента вам потрібно зайти в основні настройки телефону і знайти там пункт "Універсальний доступ".

Xiaomi

У моделях смартфонів на MIUI 8 і новіше скріншот можна зробити через інтерактивний помічник Quick Ball. При натисканні на Quick Ball ви побачите кілька іконок, серед яких буде опція скріншот. Щоб активувати помічника Quick Ball, зайдіть в розділ налаштувань "Система і Пристрій", "Додатково" і "Сенсорний помічник".

Також Xiaomi дозволяє робити скріншоти, проводячи одночасно трьома пальцями по екрану. Цю функцію ви можете включити в налаштуваннях, розділ називається "Управління жестами".

Samsung

У цього бренду з скріншотами все досить просто. У більшості моделей скріншот можна зробити, одночасно затиснувши кнопку гучності і кнопку "Додому". В інших же ця функція працює через одночасне утримання кнопок "Додому" і "Включення".

Meizu

Meizu також зробили створення скріншотів дуже простим. Для того, щоб зробити знімок екрана, вам потрібно просто одночасно натиснути клавіші гучності і "Включення".

  • Чим тільки не займаються на карантині. Читайте також на theLime, як листоноша в дні пандемії знайшов спосіб розвеселити людей. Ідея спрацювала, і тепер він - зірка соцмереж.
  • А ось історія про те, як пенсіонеру заборонили відвідувати дружину в будинку для літніх людей через карантин. Через кілька днів він прийшов до неї на підйомному крані .

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Дріжджі не потрібні: рецепт паски на заквасці, яка вийде ніжною і запашною

Як у домашніх умовах приготувати ароматну паску на заквасці, щоб побалувати близьких та здивувати своїх гостей на Великдень

Картопляні лушпайки – чудове добриво для смородини: як і коли його використовувати

Які корисні речовини містить у собі картопляне лушпиння, а також як його можна використовувати для удобрення кущів смородини

Як приготувати смачну паску на сирному тісті: швидкий рецепт на Великдень

Як у домашніх умовах спекти швидку паску на сирному тісті, щоб урізноманітнити своє меню та побалувати близьких на Великдень