Лайм

Вже в ці вихідні в Україні відзначать День молоді: дата і традиції свята

Що варто знати про День молоді

Щороку в останню неділю червня в Україні відзначають веселе свято - День молоді. Цього року датою святкування стало 28 число. Звідки ж прийшло це свято, і як прийнято його проводити? Про все це ми розповімо вам в цьому матеріалі.

Традиція відзначати День молоді в останню неділю червня з'явилася в 1958 році за ініціативою уряду СРСР. Правда, тоді свято називалося День радянської молоді. А в 1994 році вже в незалежній Україні назву змінили, але дату вирішили залишити незмінною.

Фото: pixabay.com

Цікавий факт: У 2020 році День молоді збігається з Днем Конституції України, який відзначається 28 червня кожного року і є державним святом. В честь цього торжества українці отримують додатковий вихідний. Але, так як в цьому році 28 число випадає на неділю, гуляти можна буде цілих три дні поспіль - в суботу, неділю і понеділок.

Фото: pixabay.com

День молоді в останню неділю червня також відзначають в Білорусі, Росії, Узбекистані і Південній Осетії. При цьому Міжнародний день молоді відзначають 12 серпня, Всесвітній день молоді - 10 листопада, а Міжнародний день солідарності молоді - 24 квітня.

Зазвичай на День молоді влаштовують гучні гуляння, проводять концерти, фестивалі, марші, конкурси та інші масштабні заходи. Але в 2020 році свято доведеться відзначати тільки в колі друзів і сім'ї, адже всі масові збіговиська заборонені через карантин.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як правильно висаджувати помідори у ґрунт і що покласти у лунку, щоб гарно прижилися

Як посадити розсаду помідорів у відкритий ґрунт, якщо вона витягнулася - поради городникам з відео, добрива для томатів

Як одягнути донечку на випускний в садочок: стильні образи для маленьких модниць

Які фасони суконь та варіанти декору на них приглянути для дівчаток для випускного у дитячому садку, щоб виділятися з натовпу  

Потрібна інша упаковка: які продукти в жодному разі не можна зберігати у пакетах

Які овочі, фрукти, зелень та інші продукти не слід відправляти на зберігання в поліетиленових пакетах, а також що використовувати для цього