Брокколі - дуже популярний овоч. І не дарма, адже в ньому міститься безліч корисних елементів і вітамінів. Але чи варто їсти брокколі кожен день? І чому цей продукт може бути шкідливим?

У брокколі містять вітаміни К і С, також це хороше джерело фолієвої кислоти, каротенодіов, калію, клітковини. Регулярне вживання такої капусти може допомогти зміцнити імунітет, поліпшити стан шкіри і волосся. Але цей овоч може і нашкодити, якщо їсти його занадто багато.

Фото: pixabay.com

Надмірне вживання брокколі може спровокувати розлад шлунку, нудоту та інші проблеми зі шлунково-кишковим трактом. Тому не варто їсти більше 300 г капусти в день.

Фото: pixabay.com

Також в момент зрізання брокколі в овочі утворюється речовина сульфурофан, вона служить природним захистом від шкідників. Для більшості людей вона не представляє небезпеки, адже виводиться з кровотоку всього за кілька годин. Але людям з високою хімічною чутливістю краще не зловживати такими продуктами.

Фото: pixabay.com

Не потрібно захоплюватися брокколі і тим, у кого є проблеми з імунною системою, захворюваннями печінки і щитовидної залози. Це може спровокувати нові симптоми або погіршити загальний стан організму.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.