Лайм

Користь і шкода чорниці: чому не варто налягати на сезонну ягоду

Користь і шкода чорниці для організму

Чорниця відома своїми корисними властивостями. Але чи знаєте ви, що ця ягода також може нашкодити вашому здоров'ю? У цьому матеріалі ми докладніше розповімо про користь і шкоду чорниці. І пояснимо, чому не варто нею зловживати.

У чорниці міститься безліч вітамінів і корисних речовин: вуглеводи, магній, калій і фосфор, органічні кислоти, мідь, залізо, вітамін А, вітамін В, вітаміни С, вітаміни РР та інші. Ця ягода є природним антиоксидантом, також вона може допомогти при проблемах зі шлунком, високим рівнем цукру, нерегулярним менструальним циклом. Але зловживати цим продуктом не рекомендується.

Фото: pixabay.com

Чорниця протипоказана при сечокам'яній хворобі через рясне виділення щавлевої кислоти. Це змусить тіло виділяти разом з сечею сіль, і значно погіршить стан організму.

Фото: pixabay.com

Також чорниця є алергеном, тому людям, схильним до різних алергічних реакцій, слід вживати цю ягоду з великою обережністю. Або не вживати взагалі.

Фото: pixabay.com

Дуже важливо намагатися простежити за тим, де саме була зібрана чорниця, яку ви збираєтеся з'їсти. Відомо, що ця ягода вбирає радіацію, відповідно, чорницю в жодному разі не можна вживати, якщо її виростили в місцевості з підвищеним радіаційним фоном.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні