Лайм

Хто така Оля Тиква і чому після своїх відео в TikTok вона отримує погрози

За що дорослі блогери травлять неповнолітню дівчинку

В інтернеті свої закони. А точніше, тут їх немає, тому кожен може стати об'єктом жартів, насмішок і навіть цькування. За що шанувальники блогерів погрожують вбивством неповнолітній дівчині? І чому вона стала відомою?

Фото: instagram.com/nebuzovaa

Оля Тиква стала популярною завдяки своєму каналу TikTok, де вона говорить на зовсім не дитячі теми максимально зрозумілою і простою мовою. 14-річна Оля, також відома під ніком Vakuolly, розповідає про проблеми ЛГБТ-спільноти, міркує на різні політичні теми, говорить про фемінізм і так далі.

Ролики дівчина зазвичай починає коронним привітанням: "Привіт, я підсяду?", За яким іде якась історія. Наприклад, відео про те, як часто поводяться противники ЛГБТ Оля супроводила наступним текстом:

"Привіт, я підсяду? Спасибі! Чому у мене на рюкзаку райдужний значок? Ну, мені просто сподобався райдужний значок. Чи підтримую я ЛГБТ? Так. Чи є я частиною спільноти? Так. А чому ти питаєш? В сенсі, нав'язую тобі щось? Так ти ж сам запитав. Гаразд. Чи хочу я свою подругу? Боже, ні, звичайно. Чому я повинна її хотіти? В сенсі, всіх? Ні, постій, це не так працює. Тобі пояснити? Не треба пропагувати? Я не пропагую, ти просто сам запитав у мене. Ясно, я божевільна, як і всі. Гаразд, вибач, що потурбувала, я відсяду".

Цей ролик став вірусним і задав початок хвилі кумедних мемів. Олю стали цитувати, на її канал почали активно підписуватися все нові і нові люди.

Але варто було очікувати, що противникам ЛГБТ не сподобається така поведінка дівчини. Тому вони почали погрожувати Олі, дзвонити її близьким, писати моторошні повідомлення з побажаннями смерті і так далі. Олю обіцяли облити кислотою, згвалтувати, розірвати на шматки. Запустив цю травлю російський блогер Владислав Поздняков. Він є адміністратором телеграм-каналу "Поздняков", який пропагує націоналістичні і патріархальні погляди.

Владислав поділився зі своєю 70-тисячною аудиторією адресою та номерами телефонів рідних Олі. Після цього і почалися страшні дзвінки та повідомлення, про що дівчина розповіла в Instagram.

Фото: instagram.com/nebuzovaa

Не залишилися осторонь і українські активісти подібних рухів. Олексій Швецов, стример "Айтіпедія", який раніше був заблокований на популярній платформі Twitch через расистські висловлювання, теж вирішив висловитися, Звичайно, нецензурними словами.

Фото: Олексій "Itpedia" Шевцов

Захисники Олі почали масово публікувати пости з критикою ситуації, адже, за їхніми словами, "побажання смерті - це не думка", і так вести себе ні в якому разі не можна.

На сторінку Олі Тикви зараз підписані більше 350 тисяч чоловік. Після вірусного ролику багато противників ЛГБТ і фемінізму почали її висміювати і труїти, до цього долучилося чимало пабліків, каналів і порталів. Але дівчина не збирається припиняти знімати ролики, і сподівається залучити більше уваги до проблеми цькування в мережі.

Фото: instagram.com/nebuzovaa

9 серпня на своїй сторінці в Instagram Оля опублікувала великий пост про все, що відбувається. У публікації йдеться:

"Несеш фігню в інтернеті - будь готова. Будь готова до погроз, до порно-артів, наклепу, скаргам та п'яним чоловікам на вулиці, що показуть запис, закликаючий до цькування.

Будь готова заспокоювати свою молодшу сестру, яка тиждень не виходить з дому. Будь готова жити в страху і терпіти постійні образи та побажання смерті. Будь готова слухати токсичні жарти і смішки за спиною від знайомих і перехожих. Будь готова до того, що "це нормально". Будь готова до того, що таке ставлення підтримає понад ста тисяч. Мовчи. Живи з цим. Сама винна.

Це не правильно. Так не повинно бути. Але я обіцяю вам, що впораюся".

  • Раніше ми розповіли, хто такий CatboyKami і що він творить в соцмережах. Про жартівника відомо не так вже й багато, але всього декількох роликів в YouTube і TikTok було досить, щоб його зненавиділи тисячі людей з різних куточків світу.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Полуниця в шоколаді – улюблений десерт: як приготувати в домашніх умовах

Як у домашніх умовах приготувати полуницю в білому або молочному шоколаді, щоб порадувати себе та своїх близьких оригінальним десертом

Що посіяти у травні і яке насіння краще використовувати: пам'ятка для городників

Які пряно-ароматичні культури можна посадити на городі в травні, а також яке насіння краще використовувати і як його правильно сіяти  

Чим підживити полуницю під час і після цвітіння: поради досвідчених дачників

Якими мінеральними та органічними добривами можна підгодувати полуницю під час цвітіння та після нього, а також як їх застосовувати