Лайм

Чоловік почав п'яніти без алкоголю - його діагноз і лікування виявилися повною несподіванкою

Пацієнт "напивався" алкоголем, який вироблявся в його власному кишечнику

Пройшовши курс антибіотиків, 47-річний чоловік помітив, що протягом дня відчуває себе п'яним навіть без алкоголю. Звернувшись до лікарів, він дізнався, що має "синдром автопивоварні" - рідкісне захворювання, при якому організм виробляє алкоголь всередині кишечника. Його незвичайний випадок описаний в медичному журналі Annals of Internal Medicine.

Фото: stocksnap.io

Лікарі намагалися лікувати чоловіка низьковуглеводною дієтою і протигрибковими препаратами, але нічого не допомагало. Пацієнт періодично п'янів, і один епізод був настільки серйозним, що поліція позбавила його водійських прав: кількість алкоголю в його крові в чотири рази перевищувала норму.

"Синдром автопивоварні" виникає через ріст дріжджів, які виробляють в організмі алкоголь. Ці гриби харчуються вуглеводами, і пацієнти сильно п'яніють, навіть якщо не торкалися спиртного. Підвищений рівень цукру в крові сприяє виробництву "внутрішнього" алкоголю, тому діабетики і люди з цирозом печінки особливо сприйнятливі до цього синдрому. Те ж стосується людей, які перенесли операцію на травному тракті або нещодавно пройшли курс антибіотиків: обидва ці фактори можуть порушити природну мікрофлору кишківника. Саме так і сталося з героєм медичної статті: кілька років тому йому зробили шлункове шунтування, а напередодні він лікувався антибіотиками.

Як правило, низьковуглеводна дієта і протигрибкові препарати допомагають позбутися "синдрому автопивоварні", але два місяці лікування не принесли чоловікові полегшення. Тоді лікарі зважилися на радикальний крок - трансплантацію фекалій. Лікарі перенесли в токний кишечнки пацієнта бактерії, присутні в фекаліях його 22-річної дочки, і симптоми захворювання повністю зникли. Тепер вчені рекомендують використовувати пересадку фекалій в подібних випадках. На їхню думку, одного разу такий спосіб може стати для лікування цього захворювання стандартною практикою.

  • Канадські лікарі заступилися за повних людей. Виявляється, велика вага не завжди говорить про погане здоров'я. Так експерти виступили проти засудження людей, які живуть з ожирінням.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Вирощування огірків: як правильно формувати рослину, щоб вона дала багато врожаю

Як потрібно правильно формувати огіркову ліану в теплиці, навіщо її підв'язувати, а також видаляти всі пасинки, вуса та нижнє листя  

Готуємо мариновані печериці, які будуть смачніші за магазинні: простий рецепт

Як у домашніх умовах приготувати мариновані печериці зі спеціями, щоб урізноманітнити меню своєї родини смачною закускою

Тягнуться до мистецтва: астрологи назвали найбільш артистичні знаки Зодіаку

Представники яких знаків Зодіаку можуть надихати інших за допомогою музики, живопису, малювання, пісень, танців або фотографії