Лайм

Печемо вдома ароматний гарбузовий хліб: рецепт і поради Тетяни Литвинової

Свіжий та запашний домашній хліб прикрасить будь-який стіл

Існує популярна омана, що пекти самому хліб вкрай важко. Насправді ж цей процес відбере у вас не більше часу та сил, ніж приготування яблучного пирога. А якщо схожий досвід у вас уже є, пропонуємо урізноманітнити його рецептом ароматного гарбузового хліба від судді кулінарного проекту "МастерШеф" Тетяни Литвинової.

Цей рецепт подарує не тільки нові враження, а й оригінальний, приємною жовтий за кольором і дуже ніжний хліб. Адже його основою є гарбузове пюре. Давайте-но розглянемо інгредієнти.

Тетяна Литвинова Фото: YouTube / Тетяна Литвинова

Для приготування гарбузового хліба нам знадобляться: борошно пшеничне (500 г), пюре гарбузове (200 г), цукор (40 г), масло вершкове (50 г), яйце (1 шт), дріжджі (8 г), сметана (60 мл ), вода тепла (40 мл), сіль (1ч. ложка).

Сам же процес приготування складається всього з кількох кроків:

Крок 1: Почнемо з опари. Для цього візьмемо сухі дріжджі, сметану та цукор і розведемо з теплою водою. Окремо зробимо гарбузове пюре.

Крок 2: Далі візьмемо готове гарбузове пюре, додамо цукор, яйце, сіль, а потім борошно та опару. Замісимо тісто. У процесі замішування додамо вершкове масло і добре вимісимо до отримання однорідної тягучої маси. Змажемо трохи рослинним маслом.

Рецепт гарбузового хліба Фото: YouTube / Тетяна Литвинова

Крок 3: Попередньо розігрівши духовку на 60-80 градусах, поставимо до неї доходити готове тісто приблизно на 30 хв.

Крок 4: Коли побачимо, що тісто підійшло в два рази - дістаємо. Викладемо його на чисту дошку і зберемо в ком, щоб видалити всі пори, які утворилися. Візьмемо форму, покладемо на неї пергамент, а в його центр - наш хліб. Накриємо його мискою і відправимо в тепле місце доходити ще на годину-півтори.

Бонус! Для красивого покриття можна зробити спеціальну намазку. Для її приготування нам знадобляться: борошно рисове (40 г), дріжджі (2 г), вода (50 мл), цукор (1 ч. ложка), олія оливкова - (1 ч. ложка).

Крок 5: Щоб зробити гарне покриття хліба, зробимо спершу намазку: візьмемо рисове борошно, воду, дріжджі та цукор. Перемішуємо і даємо трохи настоятися. Потім, коли хліб підійде, додамо до суміші ложку оливкової олії та нанесемо цю суміш на верх хліба, щоб утворилася скоринка.

Крок 6: Відправимо наш хліб в духовку, розігріту на 200 градусів, на 40-45 хв. Після приготування дамо хлібу трохи охолонути і можемо подавати на стіл. Смачного!

  • Раніше ми публікували рецепт Тетяни Литвинової, присвячений любителям баклажанів. Читайте на theLime, як приготувати бабагануш - чудову закуску з баклажанів, яка прийшла до нас зі східної кухні і прекрасно урізноманітнить ваш щоденний раціон.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

12 страв на Святвечір: добірка простих і смачних рецептів

Розповідаємо, які 12 традиційних українських страв треба приготувати на Святвечір - прості рецепти

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами