Лайм

Готуємо вдома ситну паелью з кроликом: рецепт і поради Тетяни Литвинової

Назва валенсійскої страви походить від латинського слова patella - "сковорода"

Любителям традиційної кухні пропонуємо сьогодні рецепт із самого серця Іспанії - суддя кулінарного проекту "МастерШеф" Тетяна Литвинова ділиться порадами, як приготувати ситну паелью з кроликом.

Класична іспанська (валенсійська) паелья - ситне блюдо з рису, підфарбованого шафраном, з додаванням оливкової олії. Нерідко до паельї можуть додаватися морепродукти, овочі, курка. А назва її походить від латинського слова patella - "сковорода".

Паелья з кроликом Фото: YouTube / Тетяна Литвинова

Для приготування паельї вдома нам знадобляться: м'ясо кролика (1 кг), масло оливкове (50 мл), помідори (370 г), цибуля ріпчаста (400 г), перець солодкий (100 г), перець гострий (2/4 шт), зелений горошок (200 г), рис круглий (300 г), вода (окріп, 1,5 л), паприка (12 г), шафран (щіпка), сіль (20 г).

Сам процес приготування буде складатися з декількох кроків:

Крок 1: Візьміть велику сковороду і налийте оливкову олію. Викладіть на розігріте масло м'ясо кролика. Потім натріть томати на тертку. Коли кролик трохи підсмажитися, додайте цибулю.

Крок 2: Наріжте червоний гострий перець, очистіть від насіння та починайте смажитися. Також, додайте солодкий перець і зелений горошок. Через деякий час дістаньте гострий перець зі сковороди. Додайте томати, паприку.

Крок 3: Натріть шафран руками над сковородою. Залийте все кип'яченою водою і додайте круглий рис.

Крок 4: Додайте сіль і гострий перець. Перець викладайте по колу. Потім чекайте утворення скоринки, це - найголовніше!

Крок 5: Після утворення скоринки, залиште на вогні ще на дві хвилини. Після чого зніміть з вогню і дайте охолонути буквально кілька хвилин. Смачного!

  • Якщо ви любите солодкі перці та шукаєте, як приготувати просту, але оригінальну закуску до основної страви або фуршету, ще один свіжий рецепт від Тетяни Литвинової для вас - готуємо перці в меду.

Найцікавіші новини тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Чому не можна викидати шкаралупу від крашанок: куди її подіти після Великодня

Чому шкаралупу від освячених у церкві яєць не можна викидати, а також куди її можна закопати і як використовувати як добриво  

Як зберігати паски, щоб вони не черствіли: секрети досвідчених господинь

Як та де найкраще зберігати паску, щоб вона не ввібрала в себе сторонні запахи, не стала черствою і не покрилася пліснявою 

Як зробити густу і красиву помадку для паски: рецепт із маршмелоу

Як у домашніх умовах приготувати смачну глазур із зефіру маршмелоу, щоб швидко прикрасити домашні паски перед світлою неділею