Під час новорічних та різдвяних свят перед кожною господинею стоїть нелегке завдання - придумати смачне і збалансоване меню. І якщо з переліком оригінальних салатів без майонезу на святковий стіл ви вже визначилися, радимо також звернути увагу на безсмертну класику - салат Мімоза. theLime вирішив нагадати рецепт цього салату, а також запропонувати варіанти, як його можна урізноманітнити.
Інгредієнти для класичного рецепту: консерва в маслі - горбуша або лосось (200 г), яйця (6 шт.), сир твердий (150 г), цибуля (70-100 г), масло вершкове заморожене (100 г), майонез (150 г).
Приготування
Крок 1: Рибну консерву вийняти з банки, відокремити від великих кісток, пом'яти виделкою.
Крок 2: Лук очистити і дрібно порізати.
Крок 3: Яйця зварити круто, остудити, відокремити білки від жовтків.
Крок 4: Білки натерти на дрібній терці. Жовтки або розім'яти виделкою, або також натерти на терці.
Крок 5: Сир натерти на дрібній терці.
Крок 6: Викласти шарами: цибуля, половина риби, майонез, білок, половина риба, сир, майонез, масло, жовток.
Крок 7: Загорнути салат в харчову плівку і прибрати на 1-2 години в холодильник.
Також є рецепт салату Мімоза з картоплею та морквою - ці інгредієнти необхідно спочатку зварити, потім очистити від шкірки і натерти на крупній тертці.
Потім викласти шарами:
1 шар - білки;
2 шар - половина риби;
3 шар - цибуля;
4 шар - картопля;
5 шар - морква;
6 шар - залишок риби;
7 шар - жовтки.
Деякі господиням подобається робити салат Мімоза з яблуком. Для цього необхідно взяти 2-3 яблука, очистити їх від шкірки, натерти на терці - це буде 1-й слой. Далі викладаємо все шарами, як у класичному рецепті.
Ще один більш ситний варіант - з рисом. Для цього необхідно зварити рис, остудити, посолити і поперчити його, змастити майонезом і відправити ненадовго в холодильник. Потім викласти на рис всі наступні шари салату, як у класичному рецепті.
Також ви можете спробувати зробити Мімозу, замінивши рибну консерву на печінку тріски, сайру, сардину, скумбрію або тунець. Також блюдо можна урізноманітнити, самостійно приготувавши, наприклад, червону рибу - для того, щоб її посмажити знадобиться не більше 10-15 хвилин.
Ще один варіант - оригінально прикрасити салат. Тут ви можете проявити всю свою фантазію.
- Раніше ми розповіли про оригінальні закуски на Новий рік замість бутербродів зі шпротами.
- Читайте також на theLime, як і чим урізноманітнити популярний крабовий салат.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.