Під час новорічних та різдвяних свят хочеться нікуди не поспішати, підвести підсумки року, що минає, розслабитися і почитати улюблену книгу з кухлем ароматного глінтвейну. Але якщо до вас несподівано заявилися гості з пляшкою гарного вина, можна приготувати кілька оригінальних закусок. theLime вирішив поділитися з вами трьома незвичними рецептами.
Чіабатта з вершковим сиром і в'яленими томатами
Інгредієнти: багет або чіабатта (10 скибочок), моцарелла (10 кружечків), вершковий сир (200 г), в'ялені томати (10-15 шт.), маслини (10 шт.), листя салату.
Багет або чіабатту порізати, підсмажити на вершковому маслі на сковороді.
Листя салату промити під проточною водою, видалити з них вологу за допомогою паперових рушників, порвати руками або порізати.
На багет намазати вершковий сир, потім викласти в'ялений томат, маслини і листя салату.
Подавати з червоним вином.
Лимонна моцарелла з кабачками-гриль
Інгредієнти: кабачки або цукіні (1-2 шт.), моцарелла (100 г), оливкова олія, лимонний сік, перець чилі (0,5 шт.), часник (1 зубчик), базилік, цедра лимона, сіль, цукор.
Для початку необхідно зробити маринад для моцарели: змішати 3 ст. л. оливкової олії з 1 ч. л. цукру, 1 ст. л. лимонного соку, цедрою лимона та сіллю.
Взяти невелику миску, покласти туди моцарелу, залити маринадом і відправити в холодильник на 30 хвилин.
Цукіні або кабачки, помити, порізати на кружечки, обсмажити на сковороді-гриль по 2-3 хвилини з кожного боку або запекти духовці.
Базилік дрібно нарізати.
Зробити для цукіні часниковий соус: натерти зубчик часнику, залити 1 ст. л. оливкової олії, посолити, додати 1 ч. л. лимонного соку, дрібно порізати очищений від насіння перець чилі.
Викласти на тарілку кілька шарів цукіні, змащуючи їх соусом і посипаючи базиліком, зверху покласти моцарелу.
Така закуска добре поєднується з рожевим вином.
Тарталетки з креветками
Інгредієнти: тарталетки (15 шт.) або листкове тісто (200 г), креветки (15 шт.), помідори черрі (15 шт.), вершковий сир (100 г), кріп, петрушка, базилік.
Листкове тісто розкачати, взяти склянку або кулінарне кільце і вирізати кружальця діаметром 6-7 см. З половини з них вирізати колечка ще однієї виїмкою меншого діаметру. Потім викласти великі кружки на деко, застелене пергаментним папером. Змастити їх збитим білком, а зверху покласти кільця меншого діаметра, теж змастити білком.
Поставити деко з тарталетками в розігріту до 200°С духовку, випікати, поки вони не піднімуться і не зарум'яняться (близько 15 хвилин).
Креветки помити, почистити, опустити в киплячу воду на кілька хвилин.
Зелень промити і дрібно порубати. Змішати її з вершковим сиром.
Помідори промити під проточною водою, висушити на паперових рушниках, порізати навпіл.
Взяти тарталетки, покласти в них сир із зеленню, а зверху прикрасити креветками і помідором.
Така закуска підійде під біле вино.
- Раніше ми розповіли рецепти простих салатів з кукурудзою на Новий рік.
- Читайте також на theLime про новорічні страви з радянського минулого, від яких пора відмовитися.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.