Лайм

3 оригінальні закуски на Новий рік, які чудово підійдуть до вина

Що подати під улюблений сорт благородного напою

Під час новорічних та різдвяних свят хочеться нікуди не поспішати, підвести підсумки року, що минає, розслабитися і почитати улюблену книгу з кухлем ароматного глінтвейну. Але якщо до вас несподівано заявилися гості з пляшкою гарного вина, можна приготувати кілька оригінальних закусок. theLime вирішив поділитися з вами трьома незвичними рецептами.

Чіабатта з вершковим сиром і в'яленими томатами

Інгредієнти: багет або чіабатта (10 скибочок), моцарелла (10 кружечків), вершковий сир (200 г), в'ялені томати (10-15 шт.), маслини (10 шт.), листя салату.

Багет або чіабатту порізати, підсмажити на вершковому маслі на сковороді.

Листя салату промити під проточною водою, видалити з них вологу за допомогою паперових рушників, порвати руками або порізати.

На багет намазати вершковий сир, потім викласти в'ялений томат, маслини і листя салату.

Подавати з червоним вином.

Фото: pixabay.com

Лимонна моцарелла з кабачками-гриль

Інгредієнти: кабачки або цукіні (1-2 шт.), моцарелла (100 г), оливкова олія, лимонний сік, перець чилі (0,5 шт.), часник (1 зубчик), базилік, цедра лимона, сіль, цукор.

Для початку необхідно зробити маринад для моцарели: змішати 3 ст. л. оливкової олії з 1 ч. л. цукру, 1 ст. л. лимонного соку, цедрою лимона та сіллю.

Взяти невелику миску, покласти туди моцарелу, залити маринадом і відправити в холодильник на 30 хвилин.

Цукіні або кабачки, помити, порізати на кружечки, обсмажити на сковороді-гриль по 2-3 хвилини з кожного боку або запекти духовці.

Базилік дрібно нарізати.

Зробити для цукіні часниковий соус: натерти зубчик часнику, залити 1 ст. л. оливкової олії, посолити, додати 1 ч. л. лимонного соку, дрібно порізати очищений від насіння перець чилі.

Викласти на тарілку кілька шарів цукіні, змащуючи їх соусом і посипаючи базиліком, зверху покласти моцарелу.

Така закуска добре поєднується з рожевим вином.

Фото: pixabay.com

Тарталетки з креветками

Інгредієнти: тарталетки (15 шт.) або листкове тісто (200 г), креветки (15 шт.), помідори черрі (15 шт.), вершковий сир (100 г), кріп, петрушка, базилік.

Листкове тісто розкачати, взяти склянку або кулінарне кільце і вирізати кружальця діаметром 6-7 см. З половини з них вирізати колечка ще однієї виїмкою меншого діаметру. Потім викласти великі кружки на деко, застелене пергаментним папером. Змастити їх збитим білком, а зверху покласти кільця меншого діаметра, теж змастити білком.

Поставити деко з тарталетками в розігріту до 200°С духовку, випікати, поки вони не піднімуться і не зарум'яняться (близько 15 хвилин).

Креветки помити, почистити, опустити в киплячу воду на кілька хвилин.

Зелень промити і дрібно порубати. Змішати її з вершковим сиром.

Помідори промити під проточною водою, висушити на паперових рушниках, порізати навпіл.

Взяти тарталетки, покласти в них сир із зеленню, а зверху прикрасити креветками і помідором.

Така закуска підійде під біле вино.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Полуниця в шоколаді – улюблений десерт: як приготувати в домашніх умовах

Як у домашніх умовах приготувати полуницю в білому або молочному шоколаді, щоб порадувати себе та своїх близьких оригінальним десертом

Що посіяти у травні і яке насіння краще використовувати: пам'ятка для городників

Які пряно-ароматичні культури можна посадити на городі в травні, а також яке насіння краще використовувати і як його правильно сіяти  

Чим підживити полуницю під час і після цвітіння: поради досвідчених дачників

Якими мінеральними та органічними добривами можна підгодувати полуницю під час цвітіння та після нього, а також як їх застосовувати