Лайм

Готуємо легкі сирні пончики без цукру: рецепт і поради Тетяни Литвинової

Побалуйте себе та близьких корисним десертом

Сирні пончики - смак дитинства. Один з тих десертів, які доводять, що солодощі можуть бути корисними, адже готуються вони без борошна та цукру. Принаймні, за рецептом судді кулінарного шоу "МастерШеф" Тетяни Литвинової.

Щоб приготувати сирні пончики нам знадобляться наступні інгредієнти: сир 9% (300 г), борошно пшеничне (1 ст. ложка), яйце (1/2 шт), цукор ванільний (5 г), сіль (щіпка) та оливкова олія для фритюру (відео приготування дивіться на сторінці нижче).

Фото: YouTube / Тетяна Литвинова

Як готуються пончики:

Розімніть сир виделкою або ложкою до отримання однорідної маси. Далі змішайте яйце з білком та додайте в розім'яту суміш. Добре перемішайте. Далі додайте ванільний цукор, борошно та дрібку солі. Знову добре перемішайте.

Розігрійте рослинне масло у фритюрі. Сформуйте ложечкою маленькі пончики та додайте їх у фритюр. Виймаєте, як тільки побачите, що пончик став рум'яним (це займе кілька хвилин).

Викладіть на серветку, щоб прибрати залишки масла. Зверху присипте цукровою пудрою і можна подавати до чаю.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни

Секрет - у спеціях: як приготувати найкраще курча табака

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати курча табака і які спеції треба додати