Лайм

Готуємо легкі сирні пончики без цукру: рецепт і поради Тетяни Литвинової

Побалуйте себе та близьких корисним десертом

Сирні пончики - смак дитинства. Один з тих десертів, які доводять, що солодощі можуть бути корисними, адже готуються вони без борошна та цукру. Принаймні, за рецептом судді кулінарного шоу "МастерШеф" Тетяни Литвинової.

Щоб приготувати сирні пончики нам знадобляться наступні інгредієнти: сир 9% (300 г), борошно пшеничне (1 ст. ложка), яйце (1/2 шт), цукор ванільний (5 г), сіль (щіпка) та оливкова олія для фритюру (відео приготування дивіться на сторінці нижче).

Фото: YouTube / Тетяна Литвинова

Як готуються пончики:

Розімніть сир виделкою або ложкою до отримання однорідної маси. Далі змішайте яйце з білком та додайте в розім'яту суміш. Добре перемішайте. Далі додайте ванільний цукор, борошно та дрібку солі. Знову добре перемішайте.

Розігрійте рослинне масло у фритюрі. Сформуйте ложечкою маленькі пончики та додайте їх у фритюр. Виймаєте, як тільки побачите, що пончик став рум'яним (це займе кілька хвилин).

Викладіть на серветку, щоб прибрати залишки масла. Зверху присипте цукровою пудрою і можна подавати до чаю.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні