Лайм

Готуємо легкі сирні пончики без цукру: рецепт і поради Тетяни Литвинової

Побалуйте себе та близьких корисним десертом

Сирні пончики - смак дитинства. Один з тих десертів, які доводять, що солодощі можуть бути корисними, адже готуються вони без борошна та цукру. Принаймні, за рецептом судді кулінарного шоу "МастерШеф" Тетяни Литвинової.

Щоб приготувати сирні пончики нам знадобляться наступні інгредієнти: сир 9% (300 г), борошно пшеничне (1 ст. ложка), яйце (1/2 шт), цукор ванільний (5 г), сіль (щіпка) та оливкова олія для фритюру (відео приготування дивіться на сторінці нижче).

Фото: YouTube / Тетяна Литвинова

Як готуються пончики:

Розімніть сир виделкою або ложкою до отримання однорідної маси. Далі змішайте яйце з білком та додайте в розім'яту суміш. Добре перемішайте. Далі додайте ванільний цукор, борошно та дрібку солі. Знову добре перемішайте.

Розігрійте рослинне масло у фритюрі. Сформуйте ложечкою маленькі пончики та додайте їх у фритюр. Виймаєте, як тільки побачите, що пончик став рум'яним (це займе кілька хвилин).

Викладіть на серветку, щоб прибрати залишки масла. Зверху присипте цукровою пудрою і можна подавати до чаю.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Великдень 2024: давні українські звичаї і традиції, про які ви можете не знати

Що необхідно робити на Великдень, коли відбувається святкове богослужіння, а також чому цей день необхідно провести у колі близьких

Як смачно запекти домашню ковбасу на Великдень: фірмовий рецепт Тетяни Літвінової

Як у домашніх умовах приготувати ковбасу з курячого філе, свинини та сала на святковий стіл на Великдень, щоб здивувати свою родину та гостей  

Що має бути у великодньому кошику, а що не можна брати у церкву на Великдень

Що можна, а що не можна святити в церкві на Великдень 2024 - що покласти у великодній кошик