На карантині у багатьох виникає питання - чим зайняти дітей, щоб провести час з користю. Не секрет, що спільне заняття, наприклад, приготування тертого пирога або печива, не тільки допоможе розвинути нові навички у дитини, а й згуртує всю сім'ю. theLime підібрав для вас простий рецепт вівсяного печива.
Інгредієнти: борошно (250 г), цукор (250 г), вівсяні пластівці (250 г), вершкове масло або маргарин (250 г), яйця (2 шт.), мед (1 ст. л.), розпушувач (1 ч. л.), горіхи, родзинки, ягоди, чорнослив.
Приготування:
Беремо вершкове масло або маргарин і розтоплюємо його. У мисці змішуємо розтоплене масло, цукор і яйця.
В окрему ємність просіюємо борошно і розпушувач через сито. Додаємо до них сіль, мед і вівсяні пластівці, розмішуємо. Потім змішуємо яєчно-масляну суміш з борошняною, замішуємо щільне тісто.
Слідом в тісто додаємо будь-які ягоди або горіхи. Беремо родзинки, заливаємо їх окропом, щоб вони розм'якли. Додаємо їх у тісто. Також в начинку можна покласти будь-які горіхи, попередньо порізавши їх.
Або ж додати ягоди - свіжі або морожені. Заморожені ягоди потрібно попередньо розморозити, злити з них зайву рідину. Також можна обваляти ягоди в крохмалі або борошні.
Додаємо ягоди в тісто легкими рухами. Застеляємо деко або форму для випічки пергаментним папером.
Викладаємо печиво на деко, формуючи невеликі кульки. Заздалегідь розігріваємо духовку до 200°С, ставимо печиво і випікаємо близько 10-15 хвилин.
Подаємо з чаєм або какао.
- Раніше ми розповіли, як спекти до свят популярну паску краффін.
- Читайте також на theLime, в чому секрет легкого та ароматного пісочного печива.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.