Лайм

Як приготувати оригінальну паску з начинкою: простий рецепт до свята

Таку паску ви точно не купите в магазині

Великдень - чудовий привід, щоб зібратися всією родиною за столом. І якщо ви хочете здивувати своїх рідних, зробіть незвичну паску, наприклад, лимонну або з начинкою. theLime підібрав для вас рецепт саме такої оригінальної випічки.

Інгредієнти для паски: борошно (400 г), вершки 33% (200 мл), цукор (150 г), ванільний цукор (1 пакетик), масло вершкове (100 г), яйця (2 шт.), дріжджі сухі (7 г), сіль (щіпка).

Інгредієнти для начинки: сир (340 г), вершкове масло (120 г), цукрова пудра (100 г), заморожена вишня (200 г), цукор (2-3 ст. л.), кукурудзяний крохмаль (1 ст. л.).

Фото: instagram.com

Приготування:

Підігріваємо вершки. У теплих вершках розчиняємо дріжджі, половину цукру і 1 ст. л. борошна. Залишаємо опару приблизно на 15 хвилин. Вершкове масло заздалегідь виставляємо або розтоплюємо в мікрохвильовій печі.

Яйця збиваємо в піну з цукром, потім додаємо до них опару. Потім вводимо половину борошна з сіллю і частину розтопленого масла. Борошно, що залишилося, викладаємо на стіл, в центр виливаємо тісто і вимішуємо його до тих пір, поки воно не стане ніжним і м'яким.

Накриваємо тісто харчовою плівкою і прибираємо в тепле місце на 1-2 години - за цей час воно має збільшитися вдвічі. Потім розділяємо тісто на ту кількість форм, які є. Наповнюємо кожну форму на одну третину тістом і відправляємо на расстойку на 1-1,5 години.

Розігріваємо духовку до 180°С і випікаємо паски 25-30 хвилин. Поки випікаються паски, підготуємо начинку. Вершкове масло збиваємо з цукровою пудрою вінчиком або міксером до консистенції пишної піни, потім вводимо сир і ретельно перемішуємо.

Заморожену вишню висипаємо в сотейник, додаємо цукор, проварюємо. Додаємо 1 ст. л. коньяку або рому (за бажанням), потім вливаємо крохмаль, розчинений у 2 ст. л. холодної води. Проварюємо, знімаємо з плити і чекаємо, поки охолоне. Зрізаємо верхівку з готової паски, виймаємо середину.

Викладаємо шар крему, потім - вишневого конфітюру і знову шар крему. Зверху накриваємо верхівкою і змащуємо білковою глазур'ю (білки попередньо збиваємо з цукром або цукровою пудрою).

Потім ставимо паску на годину в холодильник.

Фото: instagram.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Чому не можна викидати шкаралупу від крашанок: куди її подіти після Великодня

Чому шкаралупу від освячених у церкві яєць не можна викидати, а також куди її можна закопати і як використовувати як добриво  

Як зберігати паски, щоб вони не черствіли: секрети досвідчених господинь

Як та де найкраще зберігати паску, щоб вона не ввібрала в себе сторонні запахи, не стала черствою і не покрилася пліснявою 

Як зробити густу і красиву помадку для паски: рецепт із маршмелоу

Як у домашніх умовах приготувати смачну глазур із зефіру маршмелоу, щоб швидко прикрасити домашні паски перед світлою неділею