Лайм

Як приготувати ніжні вареники з сиром: простий рецепт

Цю страву оцінять навіть гурмани

У кожної господині є свій фірмовий рецепт української національної страви. І якщо ви вже робили цього літа вареники з ягодами на пару, спробуйте урізноманітнити своє меню варениками з сиром. theLime ділиться з вами їх простим рецептом.

Інгредієнти: борошно (3 склянки), яйця (2 шт. + 2 жовтки), вода (0,5 склянки), сіль (0,5 ч. л.), сир (400 г), сметана (1-2 ст. л.), цукор (1,5 ст. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Борошно просіваємо через сито в миску, робимо в ньому поглиблення і вбиваємо туди 2 яйця.

Для приготування такого тіста необхідно взяти дуже холодну воду, розчинити в ній сіль, а потім вилити її в борошно. Це необхідно для того, щоб тісто менше висихало під час приготування вареників, а також щоб підвищити його властивості до склеювання.

Замішуємо тісто руками, потім накриваємо його чистим рушником і залишаємо на 15-20 хвилин. Тим часом займемося начинкою. Щоб вареники вийшли ніжнішими, перетираємо сир через сито. Потім додаємо в нього сметану, сіль і цукор за смаком, а також 2 жовтки або 1 яйце. Все ретельно перемішуємо.

Робочу поверхню присипаємо борошном. Розкачуємо тісто в пласт товщиною 1-1,5 мм і розрізаємо на однакові квадрати - приблизно 5*5 см. У центр кожного квадрата викладаємо 1 ч. л. начинки. З'єднуємо краї, формуючи вареники. Також можна зробити гарний фігурний кантик.

Ставимо на плиту каструлю з водою, солимо її - на 3 склянки води 1 ч. л. солі. Також щоб вареники не склеювалися, можна додати у воду 1 ст. л. рослинної олії. У киплячу воду викладаємо вареники і чекаємо, поки вони спливуть. Потім проварюємо їх 5-8 хвилин і виймаємо шумівкою в миску або тарілку, додаємо туди шматочок вершкового масла.

Подаємо вареники зі сметаною.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни