У кожної господині є свій фірмовий рецепт української національної страви. І якщо ви вже робили цього літа вареники з ягодами на пару, спробуйте урізноманітнити своє меню варениками з сиром. theLime ділиться з вами їх простим рецептом.
Інгредієнти: борошно (3 склянки), яйця (2 шт. + 2 жовтки), вода (0,5 склянки), сіль (0,5 ч. л.), сир (400 г), сметана (1-2 ст. л.), цукор (1,5 ст. л.).
Приготування:
Борошно просіваємо через сито в миску, робимо в ньому поглиблення і вбиваємо туди 2 яйця.
Для приготування такого тіста необхідно взяти дуже холодну воду, розчинити в ній сіль, а потім вилити її в борошно. Це необхідно для того, щоб тісто менше висихало під час приготування вареників, а також щоб підвищити його властивості до склеювання.
Замішуємо тісто руками, потім накриваємо його чистим рушником і залишаємо на 15-20 хвилин. Тим часом займемося начинкою. Щоб вареники вийшли ніжнішими, перетираємо сир через сито. Потім додаємо в нього сметану, сіль і цукор за смаком, а також 2 жовтки або 1 яйце. Все ретельно перемішуємо.
Робочу поверхню присипаємо борошном. Розкачуємо тісто в пласт товщиною 1-1,5 мм і розрізаємо на однакові квадрати - приблизно 5*5 см. У центр кожного квадрата викладаємо 1 ч. л. начинки. З'єднуємо краї, формуючи вареники. Також можна зробити гарний фігурний кантик.
Ставимо на плиту каструлю з водою, солимо її - на 3 склянки води 1 ч. л. солі. Також щоб вареники не склеювалися, можна додати у воду 1 ст. л. рослинної олії. У киплячу воду викладаємо вареники і чекаємо, поки вони спливуть. Потім проварюємо їх 5-8 хвилин і виймаємо шумівкою в миску або тарілку, додаємо туди шматочок вершкового масла.
Подаємо вареники зі сметаною.
- Раніше ми розповіли, як зробити домашні пиріжки з ягідною начинкою.
- Читайте також на theLime, як приготувати ліниві вареники з сиром.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.