Осінь у багатьох асоціюється з сезоном яблук, з яких можна приготувати багато смачних і корисних страв. І якщо ви вже пробували робити яблучну шарлотку на сковороді, на цей раз урізноманітніть своє меню печеними яблуками з медом. theLime ділиться з вами простим рецептом.

Інгредієнти: кисло-солодкі яблука (6 шт.), родзинки (3 ст. л.), волоські горіхи (12-15 шт.), мед (6 ст. л.), кориця (0,5 ч. л.) .

Фото: pinterest.com

Приготування:

Яблука промиваємо під проточною водою, а потім витираємо чистим кухонним рушником. Акуратно вирізаємо серцевину яблук і насіння - так, щоб не проткнути їх наскрізь.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Волоські горіхи чистимо, потім дрібно ріжемо або подрібнюємо качалкою.

Родзинки промиваємо і розпарюємо - заливаємо окропом, накриваємо і залишаємо в такому вигляді приблизно на 10-15 хвилин. Потім зливаємо з них воду.

У невеликій мисці змішуємо подрібнені горіхи, родзинки і мелену корицю.

Викладаємо підготовлені яблука в форму для випічки, вистелену пергаментним папером, наповнюємо кожне з них сумішшю з горіхів, родзинок і кориці, а зверху поливаємо медом.

Заздалегідь розігріваємо духовку до 180°С. Ставимо форму в неї і випікаємо приблизно 20-30 хвилин - залежно від сорту яблук і потужності духовки. Ознакою готовності стане надзвичайно смачний аромат печених яблук.

Виймаємо ласощі з духовки і перекладаємо на тарілки для подачі.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.