Восени в тренди кулінарії повертається гарбуз, адже як показала практика, це унікальний плід, який може стати основою десятків як солоних, так і солодких страв. Нещодавно ми згадували, як приготувати ароматну гарбузову запіканку, а сьогодні повернемося до ситних каш - згадуємо рецепт гарбузової каші з пшона та молока.
Гарбузова каша рецепт - як приготувати в домашніх умовах
Щоб приготувати гарбузову кашу, зберемо наступні продукти: гарбуз (200 г), пшоно (100 г), молоко (250 мл), цукор (за смаком), сіль (щіпка). За бажання до каші можна додати родзинки, горіхи, суховфрукти.
Далі очистіть гарбуз, ретельно промийте. Поріжте на невеликі шматочки та відваріть до готовності. Зазвичай цей процес займає близько 20 хвилин.
Паралельно з гарбузом відваріть пшоняну кашу. Попередньо промийте крупу, залийте водою у співвідношенні 1:2 та відваріть протягом 25 хвилин на малому вогні. Не забувайте помішувати, щоб каша не пригоріла.
Злийте воду з каструлі з гарбузом і розімніть до отримання однорідного пюре. Додайте до гарбуза варену кашу, цукор за смаком. Ретельно все перемішайте. На цьому етапі також можна додати родзинки, горіхи, сухофрукти.
Залийте отриману суміш молоком і доведіть до кипіння. Дайте каші прокипіти близько 3 хвилин. На цьому вона буде готова до вживання.
- Читайте також на theLime, як приготувати не менш ситну та смачну гарбузову кашу з рисом. Такий варіант сніданку чи вечері сподобається і дітям, і дорослим.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.