Лайм

Як приготувати смачну гарбузову кашу з пшоном і молоком: простий рецепт

Для приготування ситної страви знадобиться не більше 30 хвилин

Восени в тренди кулінарії повертається гарбуз, адже як показала практика, це унікальний плід, який може стати основою десятків як солоних, так і солодких страв. Нещодавно ми згадували, як приготувати ароматну гарбузову запіканку, а сьогодні повернемося до ситних каш - згадуємо рецепт гарбузової каші з пшона та молока.

Гарбузова каша рецепт - як приготувати в домашніх умовах

Щоб приготувати гарбузову кашу, зберемо наступні продукти: гарбуз (200 г), пшоно (100 г), молоко (250 мл), цукор (за смаком), сіль (щіпка). За бажання до каші можна додати родзинки, горіхи, суховфрукти.

Фото: Pixabay

Далі очистіть гарбуз, ретельно промийте. Поріжте на невеликі шматочки та відваріть до готовності. Зазвичай цей процес займає близько 20 хвилин.

Паралельно з гарбузом відваріть пшоняну кашу. Попередньо промийте крупу, залийте водою у співвідношенні 1:2 та відваріть протягом 25 хвилин на малому вогні. Не забувайте помішувати, щоб каша не пригоріла.

Злийте воду з каструлі з гарбузом і розімніть до отримання однорідного пюре. Додайте до гарбуза варену кашу, цукор за смаком. Ретельно все перемішайте. На цьому етапі також можна додати родзинки, горіхи, сухофрукти.

Залийте отриману суміш молоком і доведіть до кипіння. Дайте каші прокипіти близько 3 хвилин. На цьому вона буде готова до вживання.

  • Читайте також на theLime, як приготувати не менш ситну та смачну гарбузову кашу з рисом. Такий варіант сніданку чи вечері сподобається і дітям, і дорослим.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні