Лайм

Від спеки врятує "японський кондиціонер": як це працює

Це найзручніший і найдешевший спосіб побороти спеку

Спека в Україні б'є всі рекорди - показники термометрів перетнули позначку у +40, і, як стверджують синоптики, це ще не межа. В умовах неймовірно високої температури і відключень світла українці рятуються від спеки всіма можливими способами - на допомогу приходять лайфхаки жителів спекотних країн.

theLime розповідає про цікавий спосіб охолодження під час спеки, яким користують мешканці країни вранішнього сонця - так званий "японський кондиціонер".

Читайте також: Подушка з морозилки і ментоловий чай: п’ять лайфхаків, що допоможуть заснути у спеку.

На японських гравюрах і в кіно можна бачити чоловіків і жінок у білих хусточках на шиї. Це не просто традиція чи естетична особливість - головний фокус у тому, що саме в потиличній частині голови і в області сонної артерії є біологічні зони, охолодження яких сприяє охолодженню всього організму.

"Японський кондиціонер" або, як його ще називають, антишарф – це перевірений роками спосіб, що допоможе швидко охолодитися під час літньої спеки. Щоб його зробити, потрібна лише хустка, намочена в холодній воді та пов'язана на шиї - саме за її допомогою створюється ефект прохолоди.

Змочений у воді шарфик забирає енергію тіла і використовує її для випаровування вологи з тканини, а вже завдяки цьому знижується температура тіла. В основу лайфхаку покладено природний спосіб охолодження тіла у спеку.

Читайте також: Як охолодити кімнату у спеку без кондиціонера: прості лайфхаки, доступні кожному.

Такий антишарф допоможе зняти головний біль під час літньої спеки і відновитися після інтенсивного тренування. Носити його треба, поки він не висохне, а потім потрібно знову намочити. Полегшуючий ефект настає буквально через пару хвилин.

Додамо, що в Японії продаються спеціальні наклейки для зниження температури тіла, які треба прикріпити на лоб і шию. А також в продажу є готові шарфи, які потрібно лише намочити у воді.

Цікаві новини для вас:

  1. Як зберегти продукти у холодильнику, коли немає світла: корисний лайфхак.
  2. Як висушити волосся, якщо "вирубили" світло: поради модницям.
  3. Живлення роутера при відключенні світла: який павербанк обрати і як підключити.

Новини партнерів

Читайте також

Баклажани по-корейськи: ця пікантна закуска не залишить нікого байдужим

Приготуйте баклажани по-корейськи - пікантний смак цій закусці додає цікавий соус

Як випрати кросівки в пральній машині: корисні поради

Експерти розповіли, як випрати кросівки в пральній машині і дали корисні поради

Шарлотка з білого хліба для суперлінивих - так просто ще не було

Шарлотка з білого хліба - це простий рецепт випічки, для якого не потрібне тісто