Сезон кабачків у самому розпалі, але якщо ви вже не знаєте, що приготувати з цього смачного і корисного літнього овоча, закрийте на зиму смачний салат із кабачків та печериць. Його смак настільки приємний, що ви точно оціните свої старання довгими зимовими вечорами.
Власним рецептом приготування поділилася авторка відеоблогу "Кулінарні рецепти від Надії" на Youtube.
Читайте також: Хрусткі і ароматні: "французькі" мариновані огірки за рецептом Лілії Цвіт.
Як запевняє авторка, ця ніжна і смачна закуска з кисло-солодким смаком буде чудовим доповненням до будь-якого гарніру чи ж просто до м’ясних страв.
Інгредієнти:
- Кабачки - 2,5 кг
- Печериці - 1,5 кг
- Цибуля - 500 г
- Морква - 500 г
- Часник - 1 головка
- Соус сацебелі - 1 банка (485 г)
- Цукор - 150 г
- Перець - 1 ч.л
- Сіль - 2 ст.л без гірки
- Оцет - 100 мл
- Олія для смаження - 100-120 мл.
"В цьому салаті є чотири основні інгредієнти, які ми завчасно підготували: 2 з половиною кілограми кабачків нарізали невеликими кубиками, півтора кілограма печериць невеликого розміру розрізали навпіл, 500 г моркви натерли на корейську тертку невеликими смужками і 500 г цибулі нарізали півкільцями.
Насамперед до кабачків додаємо одну десертну ложку солі, добре перемішуємо, щоб кабачки віддали свій сік - тоді в готовому салаті буде менше рідини. Залишаємо їх на 20 хвилин, а в цей час будемо обсмажувати овочі", - розповіла авторка блогу.
Читайте також: Огірки, як у McDonald's, можна приготувати вдома: простий рецепт на зиму.
Натерту моркву слід обсмажити на сковороді до м'якості - приблизно 4-5 хвилин.
"Коли морква зменшилась в об'ємі, перекладаємо її в інший посуд, а в цю саму сковороду знову вливаємо олію і додаємо нарізану цибулю. Смажимо її, періодично помішуючи, до прозорості і перекладаємо в іншу посудину.
У такий самий спосіб обсмажуємо печериці – через об’єм продукту, швидше за все, це доведеться робити двома порціями.
Коли з печериць випарувалася волога, ми ще кілька хвилин їх обсмажуємо і перекладаємо в другий посуд, а потім у цій же послідовності обсмажуємо і другу порцію печериць", - пояснила авторка відео.
В цей час кабачки вже віддали свій сік і можна розпочинати приготування самої закуски.
Читайте також: Малосольні помідори за добу: перевірений рецепт від Ольги Матвей.
"З кабачків зливаємо сік, ставимо на вогонь в каструлі, додаємо одну столову ложку солі, всипаємо цукор і все добре перемішуємо. З моменту закипання варимо кабачки 25 хвилин, але за цей час ще двічі або тричі будемо перемішувати цю масу, щоб всі кабачки рівномірно приготувалися.
Після відведеного часу до кабачків слід додати обсмажені овочі.
Складаємо в каструлю з кабачками обсмажені моркву, цибулю і печериці, а потім додаємо соус сацебелі, вичавлений через прес часник, мелений чорний перець і перемішуємо всю масу лопаткою, намагаючись підняти з дна всі овочі", - додала господиня.
Салатну масу слід довести до кипіння і після повторного закипання проварити ще 20 хвилин, час від часу перемішуючи.
"За 5 хвилин до закінчення варіння вливаємо оцет, перемішуємо, пробуємо на смак і даємо ще кілька хвилин покипіти. Готовий салат розкладаємо в чисті стерилізовані банки і герметично закриваємо простерилізованими кришками. Банкам даємо охолонути при кімнатній температурі", - резюмувала авторка відео.
З даної кількості продуктів вийшло сім з половиною півлітрових банок салату.
- Раніше ми розповіли, як закрити огірки пікулі на зиму.
- Читайте також на theLime, як закрити салат з огірків, перцю та печериць.