Лайм

Вони мають заплатити: Трамп різко висловився про переїзд принца Гаррі і Меган в США

Президент США не має наміру витрачати гроші на захист королівської пари

Дональд Трамп заявив, що США не будуть платити по $ 1 млн на рік за безпеку принца Гаррі і Меган Маркл після їхнього переїзду з Канади до Каліфорнії. Про це президент написав у Twitter.

"Я великий друг і шанувальник Королеви і Сполученого Королівства. Повідомлялося, що Гаррі і Меган, покинувши Великобританію, будуть постійно проживати в Канаді. Тепер вони покинули Канаду заради США, проте США не платитимуть за їхню охорону. Вони повинні заплатити!" - йдеться в заяві.

27 березня стало відомо, що королівська пара покинула відокремлений особняк на острові Ванкувер, коли прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо оголосив про закриття кордонів у зв'язку з епідемією коронавірусу. Повідомлялося також, що Гаррі і Меган доведеться звернутися до Трампа за особливою допомогою для забезпечення їхньої безпеки. Представники пари, однак, ці чутки спростували.

"Герцог і герцогиня Сассекські не планують просити уряд США про ресурси безпеки. Були прийняті приватні заходи безпеки", - повідомив їхній прес-секретар.

Нагадаємо, що 31 березня Гаррі і Меган знімаю з себе повноваження старших членів королівської родини і втрачають право на міжнародний захист. Якби не Мегзіт, в США їх безкоштовно охороняли б озброєні агенти секретної служби. Тепер, коли президент відмовився допомагати парі, витрати на безпеку ляжуть або на їхні власні плечі, або на плечі батька Гаррі принца Чарльза, який нині перебуває на карантині в Шотландії після діагностики Covid-19.

  • Тим часом у Великобританії турбуються про здоров'я бабусі Гаррі, королеви Єлизавети : у її лакея виявили коронавірус.
  • Князь Монако відповів на чутки про те, що він заразив коронавірусом принца Чарльза. Альбер II поспішив зняти з себе відповідальність за поширення Covid-19.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал the Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

"Нова мелодія, стара істина": Лобода презентувала сингл Spogady

Співачка Світлана Лобода представила новий сингл з текстом, заснованим на особистих переживаннях