Погляд

Тисячолітня історія Росії закінчиться на Путіні

Найближчі соратники президента РФ стурбовані технологічним відставанням своєї країни

Володимир Путін почав здавати позиції у зовнішній політиці Фото: EPA/UPG

Багато чинників сьогодні свідчать про те, що Володимир Путін почав здавати позиції в зовнішній політиці. Але в цьому контексті цікавою є заява найближчого соратника Путіна, екс-міністра фінансів РФ Олексія Кудріна про необхідність знизити "геополітичну напруженість". І хоча Путін розпочав з Кудріним перепалку, відповівши буквально таке: "ми не будемо торгувати своїм суверенітетом", тим не менше – це одне з небагатьох останнім часом серйозних заяв у дусі "давайте жити дружно" від наближених до президента Росії людей. Що це може означати, "Апострофу" пояснив російський фінансист і блогер Слава Рабінович.

Олексій Кудрін у ході засідання президії економічної ради заявив президенту РФ Володимиру Путіну, що Росія технологічно відстала і повинна вбудовуватися в міжнародні технологічні ланцюжки. Для цього, за словами Кудріна, потрібно "знижувати геополітичну напруженість". Путін у відповідь нагадав усім присутнім про тисячолітню історію Росії та заявив, що країна не стане торгувати суверенітетом, нехай вона в чомусь і відстала. При цьому він пообіцяв захищати суверенітет Росії до кінця свого життя.

Звичайно, коли фюрер говорить про тисячолітню історію і про суверенітет, він має на увазі виключно свій суверенітет, суверенітет своєї ОЗУ. Але ми знаємо, яким буде кінець. Ми. Але не "вони". Адже "багатьом" і невтямки, що технічне відставання неминуче призводить до втрати суверенітету всієї економіки, всієї країни, всього народу, якщо і не в прямому сенсі. Хоча... можливо, це й на краще. Може, це покладе край новому розвитку фашизму в Європі в XXI столітті... Мабуть, тисячолітня історія Росії Путіна і закінчиться. Адже ми не просто ще "десь відстаємо". Ми вже відстаємо на століття і скрізь.

З іншого боку, нещодавно голова Ради Федерації РФ Валентина Матвієнко знову повторила, що Москва не хоче "спокійно дивитися" на утиски росіян у республіках колишнього СРСР.

А член Ради Федерації, перший заступник голови комітету з оборони і безпеки Франц Клинцевич заявив про те, що НАТО готує плацдарм для "глобального удару" по Росії.

Що відбувається?

Усе дуже просто.

З 2000 по 2008 роки в Путіна та його ОЗУ був такий контракт з російським бидлонародонаселенням: "Ми вас годуємо, а ви сидіть тихо і не втручайтеся (поки ми спокійно грабуємо країну)". І цей контракт реально працював.

Потім рейтинг Путіна полетів донизу, і контракт був порушений, у частині "ми вас годуємо". Трапилося "Пікальово", і воно загрожувало перекинутися на інші "точки на районі" путінської галявини. Тоді Путін та його ОЗУ напали на Грузію, і рейтинг Путіна одразу злетів угору. Вони помітили цей ефект, і їм сподобалося. Але до колишнього контракту повернутися не вдалося. Звичайно, це було просто неможливим з об'єктивних економічних причин у зв’язку з зі зруйнованою ними же економікою.

І тоді Путін та його ОЗУ придумали новий контракт з російським бидлонародонаселенням: "Ми вас захищаємо, а ви сидіть тихо і не втручайтеся... Знаєте, навіщо потрібно було приєднувати Крим? Тому що нам це нав'язали США. Тому що ми по-іншому вчинити не могли: якщо б ми цього не зробили, то до Криму через два тижні увійшли б кораблі НАТО і там би залишилися".

І таке інше.

І нещодавні заяви Матвієнко і Клинцевича – абсолютно з тієї самої опери: "Ми вас захищаємо, а ви сидіть тихо і не втручайтеся".

Росія в кільці ворогів, але "ми вас захищаємо, а ви сидіть тихо і не втручайтеся".

І поки що російське бидлонародонаселення приймає новий контракт. Із радістю.

Ще у 2007 році директор Центру консервативних досліджень при соціологічному факультеті МГУ Олександр Дугін зазначав: "Противників путінського курсу більше немає, а якщо і є, то це психічно хворі, і їх потрібно відправити на диспансеризацію. Путін – скрізь, Путін – все, Путін є абсолютним, Путін незамінний". Хоча, в Адольфа Алоїзовича такі контракти і підтримка теж були. Але ми всі знаємо, чим вони закінчуються.

Читайте також

Пошук "Патріотів": що НАТО пообіцяв Україні

Министр иностранных дел Дмитрий Кулеба приехал в НАТО просить ЗРК Patriot, что ему ответили

Примара Трампа: як НАТО намагається допомогти Україні

На встрече глав МИД стран — членов НАТО вопрос Украины — главный на повестке дня