Погода на 8 березня та всі вихідні: без сюрпризів не обійдеться

Синоптики не чекають теплого березня

Фото: УНІАН

Перше свято весни - Міжнародний жіночий день 8 березня - країна ще відзначає на державному рівні. Попереду на українців чекає цілих чотири дні вихідних. А це відмінний привід влаштувати невелику відпустку або відвідати рідних і близьких. Чи не порушить ці плани погода, з'ясовував "Апостроф".

Згідно з даними Укргідрометцентру, 8 березня на сході, півночі та північному сході країни очікуються опади у вигляді мокрого снігу. На решті ж території країни опадів не передбачається: прогнозується хмарне небо з проясненнями.

Температура повітря на заході вдень буде від 2-5 до 7 градусів тепла, а вночі стовпчик термометра опуститься до 1 градуса морозу. У центрі та на сході України буде трохи прохолодніше: 2-4 градуси тепла вдень і 1 градус морозу вночі. Найнижчі показники температури в святковий день очікуються на півночі країни: від 2 тепла до 3 морозу вдень і до 5 градусів нижче нуля вночі. А от мешканцям південних областей України пощастило найбільше. Тут денна температура підніметься до 7-9 градусів тепла, а в Криму навіть до +14, а вночі термометр покаже від 0 до 1 градуса морозу.

Правда, за розрахунками народного синоптика Леоніда Горбаня, з 8 березня хоч і очікується потепління, але показники температур будуть нижчими, ніж прогнозує Укргідрометцентр.

"З 8 березня прогнозується невелике підвищення температур. Нічні температури опускатимуться до 3-4 градусів морозу, а денні - близько 0, +1 градус тепла", - зазначив "Апострофу" Горбань.

У п'ятницю, 9 березня, на півночі і сході України очікуються снігопади. Сонячно буде тільки в Криму, а на решті території країни хмарно з проясненнями. На півдні та заході України вдень очікується від 5 до 8 градусів тепла, в центрі, на півночі і сході від 1-2 градусів морозу до 2 тепла. Нічні показники температури по всій території країни - від -4 до +2 градусів.

На невелике потепління, починаючи з 10 березня, можуть розраховувати мешканці західних областей. Там очікується від 8 до 12 градусів тепла вдень. Правда, теплі температури затьмарять дощі, які синоптики прогнозують по всій території заходу, крім Закарпаття та Чернівецької області. На решті території країни без істотних погодних сюрпризів: від 4 тепла до 2 морозу вдень і від 0 до -2, а на сході і до -7 градусів вночі.

В цілому синоптики прогнозують досить холодний березень і не поспішають обнадіювати українців швидким потеплінням. Так, середньомісячна температура в перший місяць весни буде близько 1-5 градусів тепла і від 0 до +2 градусів у гірських районах України.

"З 12 березня тиждень протримається стабільно плюсова температура: від 3 до 7 градусів тепла і навіть до 9-12, - додає Леонід Горбань. - З 20 чисел прораховується чергове зниження температур, але морози будуть слабкі - 3-5 градусів. З 24 березня очікується стійкий перехід на плюсові температури і до кінця місяця буде від 8 до 12 градусів тепла".

Читайте також

У Путіна провал з 9 травня, росіяни шукають нову сакральну дату - нацгвардієць Андрій Отченаш

Нацгвардеец Андрей Отченаш рассказал, что происходит возле Часова Яра и какие потери россиян

Великодня хода: яка погода буде у святкові вихідні

В пасхальные выходные погода в Украине будет умеренной - сильная жара спадет, и во многих областях пройдут дожди, местами грозы

Автівки підскочать в ціні? Депутати придумали покращення для українців

Торговля подержанными автомобилями в Украине через автосалоны поможет упростить процедуры, но машины, скорее всего, подорожают