Погода на травневі свята: яких сюрпризів українцям чекати на вихідних

На травневі у деяких регіонах очікуються дощі

Фото: УНІАН

Цього року на українців знову чекають затяжні травневі свята. Відпочивати будемо з суботи, 28 квітня, а значить, уже зараз можна сміливо планувати своє дозвілля. Традиційно травневі свята українці проводять на природі, тому інформація про те, якою ж буде погода у ці дні, різко актуалізується. Чи варто чекати погодних сюрпризів на травневі, дізнавався "Апостроф".

Згідно з даними Укргідрометцентру, в суботу, 28 квітня, на території України буде тепло і практично сухо. Невеликі дощі очікуються лише у західних областях і на Закарпатті. Температура вдень буде близько 22-26 градусів вище нуля, а вночі 10-12.

У неділю, 29 квітня, та в понеділок, 30 квітня, який, до речі, теж офіційний вихідний, температурний режим не зміниться, тільки дощові хмари покинуть Західну Україну, і на всій території країни встановиться суха погода.

У вівторок, 1 травня, дощі з грозами знову повернуться на Західну Україну. Дощитиме у Львівській, Івано-Франківській, Волинській, Ужгородській та Рівненській областях. При цьому стовпчик термометра вдень показуватиме від 24 до 27 градусів тепла, а вночі буде трохи прохолодніше: 10-12 градусів вище нуля.

Однак народний синоптик Леонід Горбань дає менш оптимістичний прогноз на перший день травня.

"З 1 по 4 травня прораховується похолодання. Середньодобові температури будуть на рівні 10-12 градусів тепла, значить, денні будуть не більше 19 градусів. До 7 травня буде вже відчутніше похолодання. 7 і 8 травня можуть бути заморозки на ґрунті у північних областях, нічне похолодання може дійти навіть до Києва. Середньодобова температура буде 7-8 градусів тепла, денна – 12-13 градусів вище нуля. Потім з 10 травня відразу очікується різкий підйом температури: 18-20 градусів середньодобові показники і близько 25 градусів денні температури", - розповів "Апострофу" Горбань.

Прогноз погоди на п’ятницю, 27 квітня meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на суботу, 28 квітня meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на неділю, 29 квітня meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на понеділок, 30 квітня meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на вівторок, 01 травня meteo.gov.ua
1 / 1

Також народний синоптик спрогнозував, коли варто очікувати опадів.

"Ближче до 4-5 травня очікуються дощі й навіть буря. З 12 по 16 травня також прораховуються дощі", - резюмував Леонід Горбань.

Але вже до кінця останнього місяця весни на всій території країни встановиться суха погода і стане по-літньому спекотно – 28-30 градусів вище нуля.

Читайте також

У Путіна провал з 9 травня, росіяни шукають нову сакральну дату - нацгвардієць Андрій Отченаш

Нацгвардеец Андрей Отченаш рассказал, что происходит возле Часова Яра и какие потери россиян

Великодня хода: яка погода буде у святкові вихідні

В пасхальные выходные погода в Украине будет умеренной - сильная жара спадет, и во многих областях пройдут дожди, местами грозы

Автівки підскочать в ціні? Депутати придумали покращення для українців

Торговля подержанными автомобилями в Украине через автосалоны поможет упростить процедуры, но машины, скорее всего, подорожают