"Куплю літню шубу": коли в Україну повернеться тепла погода

Синоптики розповіли про погоду на 4-8 липня

Фото: УНІАН

"Куплю літню шубу", "липень, ти п'яний, йди додому". Приблизно так українці стали жартувати в соцмережах після похолодання, яке прийшло в Україну минулими вихідними. Однак синоптики запевняють, що нетипова для літа погода вже зовсім скоро зміниться звичною спекою. Коли це станеться, дізнавався "Апостроф".

Згідно з даними Укргідрометцентру, потепління в країну прийде вже в середу, 4 липня. Так, в центрі, на сході та заході України денні температури встановляться на рівні 23-25 градусів з позначкою "плюс", а вночі варто очікувати близько 11-13 градусів тепла.

Трохи прохолодніше буде на півночі країни: 19-21 градус тепла вдень і близько 10 тепла в нічний час доби. Найтепліше буде на півдні країни і на Закарпатті - 25-27 градусів тепла вдень і 15-17 після заходу сонця. Небо в цей день над Україною очікується хмарне, а невеликі опади пройдуть лише в Сумській і Чернігівській областях.

Дивіться також: Спати заважає: в мережі з'явилося фото нічної грози в Києві

Така погода протримається до кінця робочого тижня, а вже в суботу, 7 липня, в Україну знову повернуться дощі. Зокрема, проливні дощі очікуються в західних областях України, в центрі країни і на півночі. При цьому температура повітря не падатиме, і збережуться стабільні 25-27 тепла, а на півдні і до 29 градусів з позначкою "плюс".

Прогноз погоди на середу, 4 липня meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на четвер, 5 липня meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на п'ятницю, 6 липня meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на суботу, 7 липня meteo.gov.ua
1 / 1

Як розповіла "Апострофу" завідуюча відділом синоптичної метеорології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух, різке похолодання в країні було обумовлено активністю циклону.

"Зараз прохолодні температури йдуть на північ і поступово втрачається вплив цього циклону. Температура повітря буде поступово підвищуватися, опади припиняться, і погода стане більш стійкою. Центр циклону вже знаходиться далеко за межами України, ми знаходимося ще під невеликим впливом цього циклону, але це ненадовго", - підсумувала Балабух.

Читайте також

У Путіна провал з 9 травня, росіяни шукають нову сакральну дату - нацгвардієць Андрій Отченаш

Нацгвардеец Андрей Отченаш рассказал, что происходит возле Часова Яра и какие потери россиян

Великодня хода: яка погода буде у святкові вихідні

В пасхальные выходные погода в Украине будет умеренной - сильная жара спадет, и во многих областях пройдут дожди, местами грозы

Автівки підскочать в ціні? Депутати придумали покращення для українців

Торговля подержанными автомобилями в Украине через автосалоны поможет упростить процедуры, но машины, скорее всего, подорожают