Коли спаде мороз: синоптики розповіли про погоду на тиждень

До кінця тижня трохи потеплішає

Фото: УНІАН

Після тижня відлиги і снігу в Україну йде по-справжньому морозна погода. Яких примх погоди очікувати найближчого тижня, дізнавався "Апостроф".

Згідно з даними Гідрометцентру, у вівторок, 18 грудня, в північних областях очікується 6-8 градусів морозу вдень і -8-10 вночі. Тепліше буде на Заході і Півдні України. Вдень стовпчик термометра покаже 1-4 градуси морозу, а вночі температура опуститься до 5 градусів нижче нуля. У Закарпатській області та в Криму і зовсім буде плюсова температура - 1-3 градуси тепла вдень. Правда, вночі все ж буде невеликий мороз (-1-4).

У центральних і східних областях вдень очікується 4-6 градусів морозу, а вночі стовпчик термометра опуститься до -8-10.

У середу, 19 грудня, посиляться морози в західних областях - до -5-7 градусів вдень і -8-12 градусів вночі. А ось на Півночі, Сході, Півдні і в Центрі України вдень буде тепліше, ніж днем раніше. Вночі ж в північних і центральних областях збережуться сильні морози (-9-11). У східних і південних областях вночі буде 3-5 градусів нижче нуля.

Не надто зміниться погодна картина у четвер, 20 грудня. У західних, північних, центральних і східних областях вдень очікується 3-7 градусів морозу. Вночі сильні морози будуть на Заході, а також в північних і центральних регіонах України - до 11-13 градусів нижче нуля. У південних і східних областях буде 2-5 градусів морозу.

До кінця тижня морози зменшаться. У п'ятницю, 21 грудня, вдень по всій країні очікується -1-4. У південних регіонах, а також в Закарпатській області та Криму взагалі буде плюсова температура. Відступлять морози і вночі. 5-8 градусів морозу буде по всій країні крім півдня, де вночі очікується 1-4 градуси морозу.

Така ж температурна картина спостерігатиметься і у вихідні. Вдень очікується 1-4 градуси морозу, а в південних областях буде +1-2 градуси. Вночі синоптики прогнозують до 7 градусів морозу.

Прогноз погоди на вівторок, 18 грудня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на середу, 19 грудня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на четвер, 20 грудня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на п'ятницю, 21 грудня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на суботу, 22 грудня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1

Сніг іде на Захід

Снігопад, який пройшов у західні області у понеділок, 17 грудня, продовжуватиметься у вівторок і середу. В іншій частині країни опадів не очікується.

У четвер, 20 грудня, снігопади припиняться. Однак в п'ятницю, 21 грудня, сніг знову піде на Західній Україні, а також очікуються опади у вигляді мокрого снігу в південних областях.

На вихідних очікуються опади у вигляді снігу по всій країні. А в Закарпатській, Львівській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Одеській областях та в Криму вдень синоптики прогнозують дощ.

Читайте також

У Путіна провал з 9 травня, росіяни шукають нову сакральну дату - нацгвардієць Андрій Отченаш

Нацгвардеец Андрей Отченаш рассказал, что происходит возле Часова Яра и какие потери россиян

Великодня хода: яка погода буде у святкові вихідні

В пасхальные выходные погода в Украине будет умеренной - сильная жара спадет, и во многих областях пройдут дожди, местами грозы

Автівки підскочать в ціні? Депутати придумали покращення для українців

Торговля подержанными автомобилями в Украине через автосалоны поможет упростить процедуры, но машины, скорее всего, подорожают