Різдво 2019: звичаї і традиції святкування

7 січня в Україні відзначають Різдво

Фото:

Відразу після Святого вечора настає одне з головних релігійних свят - Різдво. У цей день відбулась найбільша для всього християнського світу подія - народження Ісуса Христа.

Всі віруючі люди намагаються вшанувати це світле свято і дотримуватися всіх звичаїв і традиції, які складалися століттями.

Вранці 7 січня люди вітають одне одного фразами: "Христос народився" - "Славімо Його!". В цей день в церквах проводиться три богослужіння: опівночі, на світанку і вдень.

Однією з традицій святкування Різдва, як і Нового року, є прикрашання ялинки, на верхівці якої повинна бути Віфлеємська зірка. На гілки святкового деревця вішають цукерки, пряники і різні іграшки.

На Різдво прийнято вбиратися в яскраві костюми і ходити по домівках, співаючи колядки. Однак в різних регіонах України колядують в різний час: вранці, ввечері або на Святвечір. Перед тим, як починати співати, потрібно запитати дозволу у господарів.

Увечері прийнято збиратися всією сім'єю за святковим столом. На відміну від Святого вечора на столі можуть бути присутніми різноманітні м'ясні та рибні страви.

Раніше ми писали, як зустрічати і що не можна робити на Католицьке Різдво.

Читайте також

Ціни на комуналку зміняться: за що українці платитимуть більше

Тариф на электроэнергию в Украине повысят с 1 июня до 3,5 гривны за 1 киловатт-час, холодная вода пока не подорожает

Українці зачекалися тепла: яка погода буде у вихідні

Украинцы устали от дождей и ждут возвращения теплой апрельской погоды - и Гидрометцентр обещает тепло

Напади на військових з ТЦК: як припинити агресію

Украинцы все чаще стали вести себя агрессивно в отношении военных, которые еще вчера защищали Украину в боях с российскими оккупантами