Дивовижний початок: синоптики розповіли про погоду у перші дні весни

У перші вихідні березня буде як плюсова, так і мінусова температура

Фото: УНІАН

Останні дні лютого видалися по-справжньому весняними: температура повітря перейшла через нуль градусів в сторону стабільного "плюса" і продовжує рости. За прогнозами синоптиків, у перші дні календарної весни тепла погода збережеться практично по всій території України. Яким буде дебют весни, дізнавався "Апостроф".

Згідно з даними Укргідрометцентру, для половини території країни перший день весни буде сніжним і дощовим. Опади пройдуть на сході, півночі, півдні та в центрі України. На Західній Україні очікується хмарна, але суха погода.

Найтепліше 1 березня на півдні України та Закарпатті. Тут стовпчики термометрів піднімуться вдень до 6-9 градусів з позначкою "плюс", а вночі покажуть 1-4 градуси тепла. На решті території країни синоптики прогнозують комфортні 2-6 градусів тепла в денний час доби і від нуля до 3 градусів тепла після заходу сонця.

Дивіться: Знаменита українка яскраво висловила любов до країни: опубліковано фото

А ось у суботу, 2 березня, по всій країні різко похолодає. Від 1 градуса тепла до 1 морозу вдень і 3-5 морозу вночі стовпчики термометра покажуть практично по всій території країни. Тільки на Закарпатті та півдні країни вдень збережеться стабільний "плюс": від 2 до 4 градусів, а вночі жителям цих регіонів варто очікувати морозів, але не сильних - від 1 до 3 градусів нижче нуля.

У цей день опади зіпсують настрій тільки жителям східних областей України, на решті ж території країни збережеться ясна погода.

Прогноз погоди на п'ятницю, 1 березня 2019 Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на суботу, 2 березня 2019 Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на неділю, 3 березня 2019 Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на понеділок, 4 березня 2019 Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на вівторок, 5 березня 2019 Фото: meteo.gov.ua
1 / 1

Дивовижно, але в неділю, 3 березня, в Україну знову повернеться великий "плюс". За прогнозами синоптиків, в цей день найтепліше буде на заході країни: від 5 до 9 градусів тепла вдень, але від 6 до 8 градусів морозу у нічний час доби.

На півдні і в центрі країни денні показники температури очікуються на рівні від 2 до 4 градусів з позначкою "плюс", а вночі стовпчики термометрів різко опустяться до 6-7 градусів морозу.

Найпрохолодніше у цей день буде на сході та півночі України: від 1 градуса морозу до 2-4 тепла вдень і 5-9 морозу після заходу сонця. Опади 3 березня синоптики не прогнозують.

А ось з понеділка, 4 березня, Україну накриють дощі. Сухо буде тільки у Криму, а також на території Одеської та Миколаївської областей.

Снігу в цей день не варто чекати, адже температура повітря буде по-справжньому весняною: до 8-11 тепла на заході України у денний час доби і 2-4 тепла вночі. У центрі, на півночі і півдні трішки прохолодніше: від 5 до 9 градусів з позначкою "плюс" вдень і близько 2-4 градусів морозу вночі.

На території Східної України в цей день очікується від 2 до 5 тепла в нічний час доби, і стільки ж градусів, але з позначкою "мінус", стовпчики термометра покажуть в нічний час.

Читайте також

У Путіна провал з 9 травня, росіяни шукають нову сакральну дату - нацгвардієць Андрій Отченаш

Нацгвардеец Андрей Отченаш рассказал, что происходит возле Часова Яра и какие потери россиян

Великодня хода: яка погода буде у святкові вихідні

В пасхальные выходные погода в Украине будет умеренной - сильная жара спадет, и во многих областях пройдут дожди, местами грозы

Автівки підскочать в ціні? Депутати придумали покращення для українців

Торговля подержанными автомобилями в Украине через автосалоны поможет упростить процедуры, но машины, скорее всего, подорожают